ASE

ASE, som er en forkortelse for A-kassen for Selvstændige, er egentlig en tværfaglig A-kasse, som både har medlemmer, der er lønmodtagere og selvstændige – på trods af A-kassens navn. Dette skyldes en sammenlægning i år 2002, hvorved A-kassen blev universal i forhold til sine medlemmer. Denne sammenslutning betød endvidere, at ASE blev en af landets største A-kasser med omkring 145.000 medlemmer over hele landet. Dette har gjort, at ASE i dag er førende på flere af A-kassens kernefunktioner, samt at A-kassen ikke bare er en traditionel A-kasse, men en organisation, der tager hånd om sine medlemmer – hele vejen rundt.

Karriererådgivning ud over det sædvanelige

Hvor de fleste A-kasser tilbyder den fornødne sparring og rådgivning til at komme videre fra ledighed, har ASE udbygget deres service til at være en general ledetråd igennem hele karrieren. Her tages hånd om fremtidsudsigter, og der lægges vægt på, at medlemmerne skal følge deres ambitioner. Denne udvikling hjælper ASE med, idet de tilbyder karriererådgivning på alle mulige måder, så der er helt sikkert er noget for dig. Her kan eksempelvis nævnes et attraktivt coachingforløb, hvor man med sparring med en professionel karriererådgiver udarbejder en vision og en plan for, hvor man ser sig selv om fem år. Denne skal således virke som en rettesnor for medlemmet, således at denne har en idé og vision for sin fremtid. Denne form for rådgivning findes i mange forskellige faconer, og er man ikke tilhænger af den personlige rådgivning, kan man i stedet vælge at undersøge det materiale, som A-kassen stiller til rådighed. Herigennem vejledes man på en mere indirekte måde, og man har således også altid mulighed for at få professionel vejledning, hvis man vælger noget af A-kassens vejledningsmateriale – eksempelvis de videoguides, hvori man får indsigt i, hvordan en god jobsamtale håndteres.

For den strukturelle opbygning af ASEs serviceydelser, er A-kassen delt op i to hovedgrupper, nemlig selvstændige og lønmodtagere. Således er du sikker på at få en fagrelevant rådgivning hver gang, og i henhold til vejledningen er det hurtigt og nemt at finde det aktuelle kildemateriale. Ligeledes bliver man heller ikke vildledt, men man kan overskueligt finde de satser samt rådgivningstilbud, som er gældende for ens konkrete situation.

For både lønmodtagere og selvstændige har ASE fokus på, at deres medlemmer skal se potentialet. Dette er både med hensyn til karriereudvikling, men også i forhold til jobsøgning. Nok skal man ikke lade sig nøje, men med professionel sparring kan man ofte få øjnene op for noget, man måske ikke selv havde fået øje på. Dette er en af de fokuspunktet, som ASE sætter deres store engagement i, og det er da også noget, som medlemmerne opnår positive resultater gennem. Med dette udgangspunkt har man da også udviklet et særdeles fordelagtigt under uddannelsestilbud, hvor man som studerende kan få adgang til dagpenge samt effektiv sparring, allerede dagen efter man færdiggør sit studie. Således har man gode muligheder for at få professionel vejledning, og er man allerede klar til at lave ambitiøse karriereplaner, kan man i samarbejde med en professionel konsulent lægge en strategi for, hvordan disse ambitioner udføres i praksis.

Foruden sparring og rådgivning med henblik på karriereudvikling og jobsøgning, tilbyder ASE også faglig og juridisk rådgivning til sine medlemmer, så man sikres den nødvendige bistand, hvis det behøves. Dette gælder både i forhold til lønmodtagerne og de selvstændige, men det er måske særligt aktuelt for de mindre erhvervsdrivende, hvor mange ikke ved hvordan de eksempelvis skal gribe situationen an, hvis en kunde ikke betaler sine regninger. Juridisk rådgivning kan koste mange penge, hvis man vælger at gå til eksempelvis en ekspert, og derfor er ASEs tilbud særdeles fordelagtigt for de selvstændige erhvervsdrivende, der ikke har overskud eller kapital til at betale en advokat. Denne service er udviklet over mere end 40 år, hvor ASEs primære formål har været med den selvstændige og dennes behov i fokus.

Økonomisk sikkerhed med ASE

Foruden at tilbyde rådgivning og sparring for både den erhvervsdrivende og lønmodtageren, har ASE også et særdeles attraktivt dagpengesystem. Med mulighed for lønsikring på op til 85 % i 36 måneder efter ledigheden er påbegyndt og et loft på hele 40.000 kr. om måneden, er ASE en A-kasse, der giver mulighed for økonomisk stabilitet i tilfælde af afskedigelse. Nok er en lønsikring på 85 % ikke særlig speciel, men måske nærmere standard, men et loft på hele 40.000 kr. om måneden er særdeles attraktivt. Dette er mere end de fleste A-kasser tilbyder, og det betyder, at hvis man har en høj indkomst, kan man få mere i lønsikring, end man kunne ved andre A-kasser.

For de selvstændige dækker dagpengesatsen de i 2016 angivne satser på 18.113 kr. om måneden. Dertil kan man købe lønsikring, men denne skal udvikles i forening med A-kassens personale.

Foruden økonomisk sikkerhed tilbyder ASE et utal af tillægsforsikringer, som fås med rabat, hvis man er medlem af A-kassen. Herved kan man samle sine forsikringer sammen med sin A-kasse, og det er ofte billigere, end hvis man skulle opsøge et andet forsikringsselskab.

Konklusion

ASE er en effektiv fagforening, der udvikler deres fordelagtige rådgivning gennem mange års erfaring samt sit store medlemstal. Med omkring 145.000 medlemmer er der ikke den situation, A-kassen ikke har stået overfor, og dette kommer deres medlemmer til gode. Den store alsidighed, med erfaring for både lønmodtageren og den selvstændige, bidrager til, at A-kassen har kendskab til alle de faktorer, der er vigtigt til en jobsamtale, hvilket danner grundlag for en af markedets mest effektive rådgivningsprocesser. Her er fokus på individet, og med hensyn til sparring har du mere eller mindre alle muligheder.

For alle selvstændige erhvervsfolk bør ASE være en seriøs overvejelse værd. Her er kvaliteten i top, og man kan få rådgivning gratis, som ellers ville koste mange penge at skulle finde andetsteds. Ligeledes er der for den selvstændige kurser i og rådgivning til, hvordan du bliver verdens bedste chef og arbejdsgiver. Med tilknytning til professionelle samarbejdspartnere har ASE udviklet et grundlag for de selvstændige, som er helt exceptionelt, sammenlignet med andre A-kasser. Nok er ASE tværfaglig, men det er stadigvæk for de selvstændige, at den for alvor skiller sig ud.

!