Krifa

Krifa, også kendt som Kristelig A-kasse, er en tværfaglig A-kasse, der tilbyder medlemskab for både selvstændige og lønmodtagere. Her er ingen faglige begrænsninger, og alle kan i princippet blive medlem, så længe de opfylder de almindelige regler for optagelse af en A-kasse. Hos Krifa tilbydes både A-kasse og fagforening, og selvom A-kassen har hovedkontor i Aarhus, kan man besøge de en af de 16 afdelingskontorer, der er placeret rundt om i hele landet.

Krifas A-kasse fik statsanerkendelse i 1923, hvilket betyder, at A-kassen næsten har 100 års erfaring med i bagagen, som de bruger til at vejlede deres medlemmer igennem alle arbejdsmarkedets udfordringer på dagligt plan. Dette gør de for mere end 200.000 medlemmer, hvor det er tilkendegivet, at 9 ud at 10 medlemmer er yderst tilfredse med A-kassens sagsbehandling.

Krifa sætter pris på rådgivning, sparring og professionel udvikling

Hos Krifa sætter man pris på at være mere end bare en traditionel A.kasse, der udbetaler dagpenge, hvis man skulle være så uheldig at miste sit job. Her har man således udviklet et rådgivningsprogram, hvor man gennem sparring, netværk og uddannelsesforløb kan udvide sine kompetencer som jobsøgende og dermed forbedre sin mulighed for at komme ud af arbejdsløshed. Dertil er det som plus-medlem muligt at få advokathjælp, hvis man har brug for et ekstra tjek af ansættelseskontrakten, eller man kan få karrierekonsultation, hvis man ønsker at lave en professionel og ambitiøs plan for sin nærmeste fremtid. Kristelig A-kasse er ganske simpelt en A-kasse, der har alt inden for rådgivning, og har man brug for en effektiv sparringspartner, er der muligvis ingen bedre løsning end Krifa. Dette gælder både i henhold til lønmodtageren og den selvstændige erhvervsdrivende, og de kompetente rådgivere bruger denne alsidighed til at formidle den bedst mulige rådgivning.

Uddannelse og kurser er også et af de centrale fokuspunkter, hvor Krifa er på forkant i forhold til sine konkurrenter. Her har man udviklet og valgt nogle helt centrale forløb, som er yderst fordelagtige med henblik på at blive klar til jobsamtalerne og arbejdsmarkedet generelt. Hos Krifa har man nemlig ikke kun fokus på at få medlemmerne tilbage på arbejdsmarkedet, men man er også interesseret i, at man samtidig arbejder på at forebygge denne situation, hvorved man bliver arbejdsløs, i første omgang. Dette gøres bedst ved at forblive attraktiv i arbejdsgiverens øjne, og gennem uddannelses- og kursustilskud tilskønnes netop denne udvikling hos Krifa.

Specielt for Krifa er også, at A-kassen har erfaring med de selvstændige og lønmodtagerne. Dette betyder i praksis, at A-kassens konsulenter og rådgivere kender til alle de forhold, der er vigtige for både arbejdsgiveren og arbejdstageren, og de kan derfor udøve den bedst mulige rådgivning til deres medlemmer. Denne alsidighed er grundlaget for den effektive sparring, som A-kassens medlemmer også har in mente, når 9 ud af 10 medlemmer anmelder a-kassen som værende tilfredsstillende. Med medlemskab hos Krifa har du også mulighed for at få juridisk rådgivning i ansættelsesforhold. Dermed har du mulighed for at få tjekket dine ansættelseskontrakter, før de underskrives, således at du ikke bliver taget ved næsen af din fremtidige arbejdsgiver. Denne rådgivning sparer dig for en hel del penge, sammenlignet med de omkostninger, der er forbundet med at kontakte en advokat, og samtidig har A-kassens juridiske konsulenter langt større indblik i, hvordan ansættelseskontrakter forhandles, idet de arbejder med dette hver eneste dag.

Økonomisk sikkerhedsstillelse

Krifas dagpengesystem er ikke meget anderledes fra resten af markedets A-kasser. Der er mulighed for lønsikring på 80 % af din nuværende lønindkomst på månedlig basis, men dog kan du maksimalt få 21.000 kr. udbetalt om måneden. Dette betyder, at A-kassen er særdeles effektiv for folk, der har en indkomst på omkring 30.000 kr. om måneden før SKAT, da man således får det optimale ud af sin lønsikring. Men hvad der ikke er bemærkelsesværdig i dagpengesystemet er derimod exceptionelt i forhold til den kompetente og super professionelle vejledning, som A-kassen tilbyder.

Krifa har også et fremragende program for studerende, der med de samme medlemsfordele som alle andre, får medlemskabet kvit og frit. Således kan man allerede som studerende forberede sig på den skræmmende jobsamtale eller det stressede arbejdsliv, således at man er forberedt, når man forlader studielivet. Foruden uvurderlig sparring og effektiv rådgivning, har man også mulighed for at deltage i de kursustilbud A-kassen tilbyder, således man har et solidt grundlag for at finde sit fremtidige job. Disse kurser er 100 % med på moden, og de kan fås som enten live-foredrag på internettet eller som podcasts. Derudover kan man få personlige karrieresamtaler, så man har en plan for, hvordan man vil forfølge sin karriere. Bortset fra de karriereorienterede tiltag, kan man også få rådgivning og hjælp til at undgå de ubehagelige tendenser i form af stress og angst, der tit og ofte generer de studerende hen imod eksamen.

Konklusion

Krifa er for dig der ønsker en involveret sparringspartner i din A-kasse. Med Krifas A-kasse har du mulighed for at få den bedste rådgivning, der er at finde på markedet. Denne rådgivning fås i alle mulige afstøbninger, og man kan tilmed bare blive hjemme i sofaen og deltage i en af A-kassens kurser via enten internettet eller telefonen. Derudover er der ikke det, man ikke kan få hjælp til hos Krifa. A-kassen har næsten 100 års erfaring i at hjælpe dens medlemmer, og dette kommer kun medlemmerne til gode. Med denne erfaring er det nemlig blevet en mærkesag for Krifa, at det er medlemmernes behov og udfordringer, der er i fokus. Dette betyder i praksis, at A-kassen i sin sagsbehandling tager hånd om hvert enkelt individ og dennes konkrete forhold og problemer på en måde, som er rigtig positiv, da den enkeltes udfordringer kan være svære at forstå. Overordnet set skal man bare være klar over, at Krifa har fokus på individet.

Ud over den effektive og erfarne sagsbehandling skal man vælge Krifa, hvis man vil have en A-kasse, der forbereder dig til arbejdsmarkedet. Denne forberedelse starter allerede før man har afsluttet sit studie, hvor man bliver tilbud kurser og samtaler, der har fokus på at gøre dig eftertragtet for arbejdsmarkedet og klar til jobsamtalen. Denne kræver nemlig ofte mere end bare talent, og disse kvaliteter får du gennem sparring med en kompetent konsulent hos Krifa.

!