Dansk Metal

Dansk Metal er en A-kasse, som beskæftiger sig med lønmodtagere, der er ansat eller ønsker at blive ansat inden for mekanik, teknik, elektronik og informationsteknologi. Dette har A-kassen gjort siden 1988, og med mere end 74.000 medlemmer i dag, er A-kassen en af Danmarks største inden for industrien. Med Dansk Metal har du ligeledes mulighed for at blive medlem af organisationens fagforening, der sammen med A-kassen arbejder for at få bedre forhold til de nævnt faggrupper. Dette gøres gennem politisk involvering på såvel nationalt, regionalt og kommunalt plan. På denne måde sikrer A-kassen de bedst mulige forhold for sine medlemmer, og dette har de som sagt gjort i næsten 30 år.

Dansk Metal har både medlemmer, som er beskæftiget i den private samt i den offentlige sektor. Dette gør A-kassen særdeles alsidig i sin funktion som A-kasse, og det er samtidig med til, at de ansatte konsulenter kan give den bedst mulige vejledning for deres medlemmer. Tilfredsheden er da også i top hos Dansk Metal, der scorer 7,5 ud af 10 på de nationale og neutrale anmeldelsesbureauer. Dette er en tilfredsstillende anmeldelse, idet de fleste konkurrerende A-kasser ligger væsentligt under denne.

Dansk Metal som faglig sparringspartner

Med et medlemskab hos Dansk Metal får man mere end bare en effektiv A-kasse – her får man en sparringspartner for livet, som har fokus på det konkrete medlem og dennes udfordringer på arbejdsmarkedet. Her er udarbejdet en effektiv platform, hvor der tilbydes alle de arrangementer, som A-kassen gennem erfaring har fundet ud af er effektive. A-kassens vigtigste opgave er at få sine medlemmer i beskæftigelse, og dette har de udviklet et godt grundlag for. Man får dog langt mest for dine penge, hvis man kombinere A-kasse og fagforening under et i Dansk Metal. Således har man mulighed for at få rådgivning til både juridisk, personlig og faglig rådgivning uden at skulle betale dyre domme til en ekstern advokat eller konsulent, der alligevel ikke er særlig fagligt orienteret på det konkrete område.

Hos Dansk Metal sørger A-kassen for, at foreningens medlemmer får den nødvendige rådgivning og vejledning for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Dette gør de ud fra den erfaring, som de har tilegnet sig over de sidste 30 år i branchen. Og med en af landets stærkeste fagforeninger i ryggen, har A-kassen opnået stor succes med deres program. A-kassens medlemmer kan spørge A-kassen om stort set alt, og til enhver situation har A-kassen en effektiv løsning, som har medlemmets interesse for øje. Vejledningsprocessen kan foregå på mange forskellige måder, og A-kassen kan i dag tilbyde workshops med fokus på faglig udvikling samt personlige møder, der tager konkret hånd om det enkelte medlem. Alle disse arrangementer finder sted på adresser nær dig, da Dansk Metal er tilstede i lokalområdet med kontorer i det meste af landet. Således skal du ikke bruge mange penge eller meget tid på at komme til møde hos din A-kasse, men du kan derimod få en lokal rådgivning, som derved også er mere involveret.

For dig, der er under uddannelse, er Dansk Metal en solid sparringspartner. Herigennem kan man på bedst mulig vis forberede sig til arbejdsmarkedet, og man har mulighed for at få professionel hjælp til at formidle sin jobansøgning og sit CV. Denne vejledning bygger på de erfaringer A-kassen har tilegnet sig i sin tid som interesseorganisation, og de ved præcist, hvad arbejdsgiverne efterspørger i en kommende ansat. På A-kassens workshops får man også tildelt faglige og personlige redskaber, som skal hjælpe medlemmerne, når de bevæger sig ud på arbejdsmarkedet. Med disse i hånden, er medlemmerne klar til selv de fagligste spørgsmål, du kan få stillet til en jobsamtale, og deres medlemmer er derfor i højere grad sikret arbejde inden for den nærmeste fremtid. På A-kassens hjemmeside får man også adgang til en faglig orienteret jobblog, hvor man kan finde de jobtilbud, der er relevante for medlemmerne. Hermed skal man ikke skøjte rundt på internettets mange jobdatabaser, men man kan i stedet nøjes med at undersøge mulighederne hos sin A-kasse. Ikke mange A-kasser har en lige så effektiv jobblog, som Dansk Metal har, men denne er også et resultat af et tæt samarbejde mellem branchens selvstændige og A-kassen.

Økonomisk sikkerhedsstillelse med Dansk Metal

Med Dansk Metal får man som udgangspunkt den samme sikkerhedsstillelse, som man gør med alle andre A-kasser. Denne sikkerhedsstillelse er fastsat efter den lovbestemte og årligt regulerede dagpengesats, som alle A-kasser skal tilbyde deres medlemmer, hvis de opfylder de aktuelle krav. Derudover tilbyder A-kassen, at dens medlemmer ydermere kan supplere sin dagpengesats ved at tegne lønsikring. Denne tegnes i samarbejde med forsikringsselskabet ALKA, og den dækker helt op til 80 % af medlemmernes nuværende lønindkomst, hvorfor man som ledig ikke behøver at bekymre sig om en mistet fast indkomst, men hvorved man i stedet kan fokusere på at finde nyt arbejde. For denne lønsikring gælder, at dækningen har et loft på 21.000 kr. Dette er tilstrækkeligt for de fleste, og det vil i hvert fald sikre dig således, at du ikke behøver at flytte fra hus og hjem. Med medlemskab i både A-kasse og fagforening har du tilmed mulighed for at få andre favorable forsikringstilbud igennem ALKA, som kan spare dig for rigtig mange penge sammenlignet med forsikringstegning i andre eksterne forsikringsselskaber.

Konklusion

Dansk Metal er A-kassen for enhver lønmodtager, der er beskæftiget med A-kassens faggruppe. Med 40 års erfaring og en af landets største fagforeninger i ryggen, har man med denne A-kasse et solidt grundlag for at kunne hurtigt i beskæftigelse. For A-kassens medlemmer er Dansk Metal altid parat til at hjælpe til, når det gælder, og med et kompetent team har de specialiseret sig i de brancher, i hvilke deres medlemmer er beskæftiget.

Med hensyn til den økonomiske sikkerhedsstillelse er Dansk Metal yderst tilfredsstillende ifølge medlemmerne, og de aktuelle forhold er udarbejdet efter faggruppernes forhold. Dette har da også resulteret i, at A-kassens medlemmer er yderst tilfredse med A-kassens service, der synes at være et af de mest effektive systemer i branchen. Med et overskueligt display og en lokal kundesupport bliver man altid håndteret på en professionel måde, som bærere præg af en handledygtig sagsbehandling.

!