Det Faglige Hus

Det Faglige Hus er en tværfaglig A-kasse, hvor man kan være medlem, uanset hvilken uddannelse eller beskæftigelse man har – akademiker som ufaglært. Dertil kan man være medlem som lønmodtager eller selvstændig, og A-kassen støtter ingen politiske interesseorganisationer eller religiøse overbevisninger, hvorfor alle er velkomne. Denne alsidighed har resulteret i, at A-kassen fra år 2014 kunne bryste sig af at være en af landets største A-kasser, med kendskab og erfaring inden for de fleste af landets brancher. Her er der mulighed for at kombinere A-kasse og fagforening, således at man har sin fagmæssige og økonomiske sikkerhed samlet et sted.

A-kassen har i samarbejde med organisationens fagforening ført kampagne for at være landets billigste, som har det formål, at organisationen ønsker at blive landets største fagforening med tilhørende A-kasse, som på en kompetent og faglig alsidig måde kan tage hånd om din jobsituation, om du er lønmodtager, direktør eller freelancer.

Det Faglige Hus er en stærk faglig sparringspartner

Det faglige hus har gennem årene opbygget en tværfaglig viden om hele det danske arbejdsmarked, hvilket er et resultat af den daglige erfaring og involvering, A-kassen har med sine mange medlemmer. Denne erfaring og fagkompetente tilbyder A-kassen at videreformidle til sine medlemmer gennem kompetent sparring og fagrelevante kurser, således at A-kassens medlemmer altid er på forkant med de forhold, der stiller dem bedst muligt i henhold til beskæftigelse. Den store alsidighed betyder også, at A-kassen kan udvikle sin sparring og rådgivning efter de aktuelle markedsforhold. Med medlemmer, der er både selvstændige og lønmodtagere, har A-kassens rådgivere prøvet at sidde på begge sider af jobforhandlingsbordet, og denne erfaring er særlig aktuel, når man skal rådføre sine medlemmer, hvilket viser sig at komme medlemmerne til gode.

A-kassens størrelse er også til fordel for organisationens medlemmer i den forstand, at A-kassen er fysisk tilstede i hele landet. Med ni kontorer spredt på hele landkortet, er det nemt og bekvemt at møde op hos sin A-kasse, hvis man er ude efter en personlig rådgivning eller klarhed omkring ens økonomiske situation. Derudover har A-kassen konstrueret et hav af forskellige pjecer og blanketter, som på overskuelig vis kan gøre dig opmærksom på og bekendt med dine fordele som medlem af en A-kasse. Disse pjecer kan printes ud eller læses online, således at du ikke behøver at kontakte din A-kasse, hvis du søger en eller anden form for information omkring din stilling eller fremgangsmåde for A-kassens selvbetjening.

Specielt i forhold til de nyligt uddannede medlemmer, er det eftertragtet at kunne sparre med en rådgiver, der har mere erfaring med arbejdsmarkedet. Således møder man ikke uforberedt op til jobsamtale, men man er i stedet blevet gjort opmærksom på de forhold, der er specielt vigtigt. Her er det også effektivt at kunne rådføre sig i henhold til præsentation af jobansøgning og CV, idet man som nyligt uddannet ikke har specielt stor faglig erfaring, men derfor må lægge mere energi i at lave en god ansøgning. Er du under uddannelse er medlemskab hos Det Faglige Hus gratis, hvorfor der ikke er megen idé i ikke at være medlem.

En gennemsigtig a-kasse

Som A-kasse, med mulighed for fagforening, er Det Faglige Hus meget direkte i deres promovering. De tager sig af din økonomiske sikkerhed, hvis du skulle gå hen og blive ledig, men dertil tilbyder de ikke specielt meget mere. Der er ingen skjult dagsorden, hvilket da også er årsagen til, at Det Faglige Hus kan være Danmarks billigste fagforening med A-kasse. Helt basalt er det eneste A-kassen tilbyder økonomisk sikkerhed samt den fornødne rådgivning, hvis du skulle blive afskediget fra dit job. Derudover er der ikke andre særlige videreuddannelsesmuligheder eller kurser, som andre A-kasser ellers bryster sig ved at tilbyde. Dette er ikke nødvendigvis en ulempe, idet mange medlemmer ikke ønsker mere af deres A-kasse, end økonomiske sikkerhed. Ideen om en bred vifte af tillægsydelser er teoretisk attraktiv, men for mange danskere bliver det ikke aktuelt i praksis. Derfor kan det være langt mere fordelagtigt at finde en A-kasse, som har skåret de ekstra udgifter fra og i stedet fokuseret på sin kernekompetence. Her er det nemlig muligt at tegne lønsikring der dækker op til 90 % af din nuværende løn, hvilket betyder, at Det Faglige Hus tilbyder nogle af landets højeste lønsikringer, da andre ordninger typisk ikke går højere end 80 %.

Man skal således ikke være mistroisk over, at Det faglige Hus promoverer sig som værende Danmarks billigste fagforening med A-kasse og derfor tro, at dette skyldes en dårligere reststilling for organisationens medlemmer. Dette skyldes nemlig kun, at A-kassen ikke agerer som andet end A-kasse, og du kan være forsikret om, at denne sikrer dig økonomisk på samme vilkår, som en hvilken som helst anden A-kasse gør. Den gennemsigtige attitude er da også en af de elementer, som medlemmerne vægter højt, og dette ses blandt andet tydligt på A-kassens TrustPilot, hvor organisationen har opnået en score på hele 8,6 stjerner ud af 10. Dette gør A-kassen til en af de bedst rangerede a-kasser på Trustpilot, og det skulle gerne sige noget om, hvorfor Det Faglige Hus er det rigtige valg.

Konklusion

Det Faglige Hus er for dig, der ikke ønsker andet end en kompetent A-kasse, der tager hånd om din økonomi, når du bliver ledig. Herved slipper man nemlig for alle de skjulte udgifter, der ellers ofte medregnes hos en A-kasse, og som ofte ikke kommer dig specielt meget til gode. Foruden gennemsigtighed har du mulighed for at kombinere A-kasse og fagforening, således at du kan samle disse et sted. Dette gælder uanset, hvad du beskæftiger dig med, idet A-kassen ikke har nogen faglig begrænsninger, men fokuserer på arbejdsmarkedets generelle forhold. Denne alsidighed komplimenteres af A-kassens medlemmer, der har tildelt organisationen en af markedets bedste anmeldelser på det kendte forbrugeranmeldelsesforum, TrustPilot. Her vidner de mange kommentarer om en effektiv sagsbehandling.

For A-kassens kernekompetence ligger Det Faglige Hus helt i top med en lønsikring på helt op til 90 %. Denne sikkerhed sikrer dig økonomisk, mens du er ledig, og den sikrer også, at du ikke skal omlægge hele din livsstil, men kan fortsætte i samme bane mens du søger nyt job.

!