Frie (tidl. Frie Funktionærer)

Frie er i dag en tværfaglig A-kasse, der tilbyder medlemskab til enhver, også til selvstændige erhvervsdrivende og studerende. Der er ingen tilhørsforhold eller religiøse standpunkter, men A-kassen fokuserer alene på at hjælpe sine medlemmer videre fra ledighed. Tidligere gik de under navnet Frie Funktionærer men hedder i dag kun “Frie”.

Specielt ved Frie Funktionærer er, at de har markedets bedste anmeldelse. Dette gælder flere forums og anmeldelsessites på nettet, og der kan blandt andet nævnes TrustPilot og A-kasse Hjælpen, hvor Frie Funktionærer ligger nummer et på rangstigen. Denne høje rangering skal ses i sammenhæng med, at A-kassen har en næsten fejlfri sagsbehandling, og i år 2014 opnåede de en fejlprocent på 0, som den eneste A-kasse på markedet. Disse forhold gør, at A-kassens medlemmer er særdeles tilfredse med A-kassens ydelse, og med en anmeldelse på 9,1 ud af 10 stjerner på TrustPilot er der ingen tvivl om, at Frie Funktionærer gør et eller andet rigtigt.

Er du også typen, der gerne vil samle det meste et sted, tilbyder Frie Funktionærer også tilbud på forsikringer, hvis du er medlem af A-kassen. Således har du altså mulighed for at samle fagforening, A-kasse og forsikring hos en udbyder, og ved at du vælger en samlet løsning, vil du få disse til en billig pris. Alt dette kan du læse mere om i A-kassens mange pjecer og blanketter, som findes på hjemmesiden. Disse er super brugervenlige, og der dannes hurtigt et overblik over de muligheder, man har, når man vælger Frie Funktionærer som A-kasse.

Frie Funktionærer sørger for kompetent og faglig rådgivning

I forhold til rådgivning og sparring tilbyder Frie Funktionærer to tilgangsvinkler. Her tilbydes den klassiske, hvor man gennem rådgivning, sparring og kurser vejleder den ledige i, hvordan denne skal agere til jobsamtaler samt skrive sin ansøgning for at have det bedst mulige udgangspunkt, når der skal vælges kandidater. Denne rådgivning har fokus på det enkelte individ og dennes kvaliteter, som gennem personlig vejledning understøttes og videreudvikles, således at man er 100 % klar til den næste jobsamtale.

Derudover tilbyder Frie Funktionærer kursus og vejledning i forhold til din konkrete karriereudvikling. Disse har fokus på din fremtid, og de er vejledende på en måde, der skal forebygge ledighed, så du bliver mere attraktiv for arbejdsmarkedet. Karrierevejledningen foregår på alle stadier og i henhold til alle aktuelle situationer, hvad end du er studerende og skal bruge eksamenshjælp eller er erfaren, men gerne vil videre op i hierarkiet. Mulighederne er mange, og hos Frie Funktionærer kan du få kompetent sparring, uanset hvor på arbejdsmarkedet, du befinder dig. Vælger du kombinationsløsningen med både fagforening og A-kasse, er der stort set ikke de problemer, A-kassen ikke kan svare på – kompetent rådgivning til fingerspidserne.

Økonomiske sikkerhed

Frie har udviklet et moderne dagpengesystem, hvor man kan sammensætte sin økonomiske sikkerhed, som man vil. Der er mulighed for at tegne lønsikring på op til 80 % af din nuværende månedlige indkomst med en maksimal udbetaling på 32.000 kr. om måneden. Dette sikrer dig mod at skulle omstille dit liv på grund af ledighed, og du har således et solidt og acceptabelt grundlag, hvis du bliver sagt op eller af andre årsager må forlade dit arbejde.

Selvom A-kassens dagpengesystem er fordelagtigt, når det kommer til lønsikring og økonomisk sikkerhed, er det dog slet ikke nødvendigt i langt de fleste tilfælde, idet A-kassens medlemmer i samarbejde med A-kassens kompetente konsulenter allerede har fundet et nyt arbejde, før opsigelsesperioden er udløbet. Dette har været tilfældet for 50 % af de medlemmer, der er blevet afskediget fra tidligere job. Disse nåede slet ikke at være ledige, før de havde fundet nyt, tilfredsstillende arbejde andetsteds. Dette fortæller lidt om, hvor effektive Frie Funktionærer er i deres sagsbehandling, og det er da også på dette grundlag, at medlemmerne giver A-kassen så gode anmeldelser.

For studerende tilbyder Frie Funktionærer en særdeles attraktiv løsning, hvorfor man, 12 måneder inden studiet afsluttes, kan melde sig ind i A-kassen og således modtage dagpenge allerede fra dag et, når man er færdiduddannet. Dette er super attraktivt for studerende, der ikke lige har et arbejde efter studiet, således at man ikke står i en situation, hvor man ikke har nogen fornuftig indkomst. Med A-kassens tværfaglighed skal man da heller ikke tage højde for sin fremtidige beskæftigelse, idet A-kassen tilbyder et alsidigt medlemskab for alle. Lignende ordning tilbydes elever med løn, som tilbydes medlemsskab af A-kassen gratis, hvis de samtidig melder sig ind i fagforeningen, hvilket kun koster 50 kr. om måneden. Således har du samlet A-kasse og fagforening, og du er sikret dagpenge i den kommende periode, som for en elev kan være mere usikker, end den er for en fastansat.

Konklusion

Frie er en af markedets mest eftertragtede A-kasser. Med omkring 26.000 medlemmer er det den A-kasse, der er rangeret højst blandt forbrugerne, der sætter stor pris på den gennemsigtighed og brugervenlighed, A-kassen tilbyder. A-kassens store fokus er rettet imod en alsidig platform, hvorfor du er sikret en erfaren og super effektiv sagsbehandling, idet de vejledende konsulenter har kendskab til de fleste brancher på grund af deres tværfaglighed. Denne ses da også i forhold til den sagsbehandling, A-kassen foretager, både når ledigheden allerede er indtrådt, men også for at forebygge netop denne. Gennem effektive arrangementer med sparring og uddannelser udvikles A-kassens medlemmer, således at de er 100 % opdateret på, hvordan arbejdsmarkedet fungerer. Denne proces er en af de elementer, der gør, at A-kassen blandt andet havde en fejlprocent på 0 i år 2014, og den har ligeledes resulteret i, at 50 % af alle afskedigelser ikke ender i ledighed.

For den økonomiske sikkerhed er A-kassen som alle andre. Som medlem sikres man de obligatoriske 18.113 kr., og dertil har man mulighed for lønsikring på op til 80 %. Dette er rimelig standard blandt A-kasserne på markedet, men dertil skal det siges, at det langt fra er alle A-kasser der kan fremstille en statistik, hvorved kun halvdelen af de afskedigede ender i ledighed. Dette er helt unik for Frie Funktionærer, som således viser, at de er kompetente til at få dig videre i systemet, hvis du skulle blive afskediget af din arbejdsgiver eller af anden årsag er nødt til at forlade din nuværende arbejdsplads.

!