Serviceforbundet

Serviceforbundets A-kasse er en arbejdsløshedskasse for funktionærerne indenfor servicefagene – derfor navnet Funktionærernes og Servicefagenes A-kasse, som den ofte omtales som. Hos A-kassen har man opdelt sine kernekompetencer på 11 fagområder inde for servicefagene, således at de mange rådgivere, der hjælper dig i tilfælde af ledighed, er kompetente inden for netop dit fag. Serviceforbundets A-kasse har omkring 18.000 medlemmer på landsplan, og selvom de ikke er repræsenteret i hovedstaden, har de lokale kontorer i alle de større studiebyer som Aalborg, Aarhus, Odense og Esbjerg. Dermed kan man altid komme i kontakt med sin A-kasse, uden at det er voldsomt bekostelig eller besværligt.

Hos Serviceforbundet er det muligt at kombinere både A-kasse og fagforening, således at man er sikker på, at disse to vigtige instanser arbejder imod et fælles mål – at hjælpe sine medlemmer i beskæftigelse på de bedst mulige vilkår. Serviceforbundets A-kasse arbejder som udgangspunkt kun med lønmodtagere, men har man spørgsmål til, eller er man i tvivl om, reglerne omkring selvstændig virksomhed, hjælper A-kassen også med dette. Således er du ikke helt på bar bund, hvis du pludselig vælger at skifte beskæftigelse fra arbejdstager til -giver.

En kompetent vejledning til at undgå ledighed

Serviceforbundet arbejder intensivt på at holde deres medlemmer beskæftiget. Dette gør de ved både at hjælpe allerede ledige, men de gør samtidig en stor indsats for at holde de beskæftigede i beskæftigelse. Heri ligger en hel del rådgivning, som A-kassen har udviklet gennem mere end 100 års erfaring. Denne udvikling er udarbejdet med A-kassens medlemmer og de udfordringer, denne gruppe står overfor, således at det ikke bare er en teoretisk sagsbehandling, men en sagsbehandling, der har sit grundlag i praktisk anvendelse.

For den vejledning, man tilbydes som medlem af Serviceforbundet, er der ikke mange A-kasser der har med samme brede sortiment. Her kan man vælge alt fra kurser og uddannelsesforløb til personlige samtaler i lokalafdelingen, og alle disse har bevist sin effektivitet. Med fokus på individet er arrangementerne nemlig udviklet til at undervise A-kassens medlemmer på alle mulige aktuelle leder og kanter. Resultatet skal være en mere engageret og alsidig medarbejder, der ved præcist, hvad det vil sige, at være eftertragtet på arbejdsmarkedet.

Servicemæssigt er Serviceforbundet også på forkant med sine konkurrenter. På såvel A-kassens hjemmeside som i de pjecer og brochurer, du kan få omkring A-kassen, er den brugervenlige facade helt i top. Man er ikke i tvivl om, hvor man finder de relevante informationer, og dertil kan man stort set få svar på alt – også i henhold til spørgsmål, som A-kassen ikke tilbyder løsninger til. På A-kassens startside deles alting op på en overskuelig måde, således at det eneste man skal tage stilling til er, om man er lønmodtager, selvstændig, ledig eller studerende – nemmere bliver det ikke. Hertil er det ligeledes meget effektivt, at servicefaget er delt op i mere specifikke faggrupper, således at man kan få fagrelevant vejledning frem for en generel rådgivning til servicefaget. Denne form for opdeling ses da heller ikke hos alle A-kassens konkurrenter, som derimod har en mere generel fremgangsmåde over for sine medlemmer.

Økonomisk sikkerhedsstillelse hos Serviceforbundet

Selvom formålet hos A-kassen er at få dens medlemmer i beskæftigelse, tilbyder A-kassen da også en lukrativ økonomisk sikkerhedsstillelse, mens man er ledig. Foruden den lovbestemte dagpengesats, som i år er sat til 18.113 kr. om måneden, tilbyder A-kassen nemlig en lukrativ lønsikring på hele 80 % med en dækning op til 21.000 kr. om måneden. Således tilbydes man ikke bare økonomisk stabilitet, men samtidig tilbydes der en ordning, hvorved man kan fortsætte sin livsstil, som var intet hændt, og samtidig søge efter et nyt job. Med en lønsikring på 80 % er man nemlig sikret, at man ikke bliver nødt til at gå fra hus og hjem, idet man næsten er sikret den samme indkomst, som man havde før, man miste sin beskæftigelse.

Foruden at denne løsning er fordelagtig for folk, der pt. er aktive på arbejdsmarkedet, tilbyder A-kassen et lukrativt medlemskab for studerende, der ikke endnu har færdiggjort sit studie. Med Serviceforbundet kan man nemlig, såfremt man har meldt sig ind senest 14 dage før studieophør, få dagpenge fra dag ét. Således skal man ikke gå uden understøttelse, når man forlader studiet, men man kan i stedet fokusere på at få et arbejde. Studietilbuddet indeholder også alle de medlemsfordele, som man ellers har som medlem. Her kan eksempelvis nævnes de attraktive kursus- og uddannelsesforløb, som er med til at udvikle medlemmets erfaring og kendskab til branchen, samtidig med at det er med til at gøre denne mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Ud over aktiveringsarrangementerne tilbyder A-kassen også attraktive forsikringstilbud, som med garanti vil være fordelagtige for enhver studerende. Således skal man nemlig ikke nøjes med de dyre forsikringsselskaber og deres evigt løftede pegefinger, men man kan i stedet samle sine forsikringer hos sin A-kasse, og dermed få en betjening, der har dine forhold i fokus.

Konklusion

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse nu, at man skal vælge Serviceforbundet, hvis man arbejder i en af A-kassens faggrupper. Således får man nemlig en fagkompetent sagsbehandling, som har mere end 100 års erfaring i rygsækken. Denne viser sig blandt andet i den effektive rådgivning samt på i de spændende og lærerrige arrangementer, som A-kassen jævnligt arrangerer i hele landet.

Serviceforbundet er også en relativ lille A-kasse, hvilket betyder, at sagsbehandlingen typisk er særdeles involveret og individuel. Her er fokus på individets udfordringer, og der sættes således ind, hvor der er brug for det. Denne tilnærmelse findes i alle tænkelige henseender, og A-kassen er generelt god til at tage hånd om dens medlemmer på en måde, som ikke ses andetsteds. Eksempelvis kan man få rådgivning som selvstændig, selvom A-kassen ikke tilbyder nogen løsning for de selvstændige.

Kombinere man fagforening og A-kasse hos Serviceforbundet, får man et effektivt samarbejde, der med garanti kan være behjælpelig i enhver situation. Der er ikke det, som organisationen ikke har prøvet før, og denne erfaring kommer medlemmerne til gode, idet de ikke er tilbageholdende med at hjælpe, hvis medlemmerne efterspørger vejledning i henhold til deres beskæftigelsessituation.

!