HK

HKs A-kasse er en del af Danmarks andenstørste fagforbund, som har ageret på det danske arbejdsmarked i mere en 100 år. HK henvender sig primært til folk, der er beskæftiget med handel eller kontorarbejde, og så længe man passer til denne beskrivelse, er A-kassen næsten tværfaglig. Hertil kan man være privatansat eller arbejde i den offentlige sektor, og man kan tilmed både være lønmodtager eller selvstændig. HKs A-kasse har mere end 200.000 medlemmer, som er beskæftiget i de ovennævnte faggrupper, og de nyder alle godt af den alsidighed, som A-kassen har tilegnet sig.

HK er en forkortelse for Handels- og Kontorfunktionærernes Forbund, og som du nok ved, er HK meget mere end bare en A-kasse. Her har du mulighed for at kombinere A-kasse og fagforening, og denne forening har haft stor indflydelse på udviklingen af det danske arbejdsmarked, siden A-kassen blev stiftet. Hos HK er der fokus på medlemmernes behov, og A-kassen er langt fra bare en A-kasse, der udbetaler dagpenge i tilfælde af ledighed, og de er altid klar til at hjælpe dig i din kamp imod ledighed.

HK har sparing og rådgivning, der er testet i praksis

Med mere end 100 års erfaring i sagsbehandling og bekæmpelse af ledighed er HK godt rustet til enhver tænkelig situation. Ud fra denne viden har HK udviklet en platform for vejledning, som skal bekæmpe ledighed for deres medlemmer på en konstruktiv måde. På denne platform findes et utal af arrangementer og tilbud, som alle har fokus på medlemmernes stilling på arbejdsmarkedet. Her har man mulighed for at deltage i faglige kurser, uddannelsesforløb og temamøder, der har faglighed, kreativitet og professionalisme for øje. Udviklingsprocessen er en vigtig del af HKs program, og det er da også blevet netop uddannelsesmulighederne, som HK bryster sig af. Det store udvalg af aktiverings- og fagkurser ses nemlig ikke hos andre A-kasser – og i så fald slet ikke i samme omfang.

Et af de områder, hvor HK virkelig har vist sit værd, og dermed et godt eksempel på HKs faglighed og kompetence, er, det at uddanne sine medlemmer i de moderne IT-systemer. Med mere og mere fokus på teknikken har A-kassen brugt energi og resurser på at opdatere sine medlemmer, så de ikke hæmmes at teknikkens udvikling. Disse tilbud er først og fremmest blevet brugt, når medlemmerne er blevet ledige, men det er altså også muligt at deltage, hvis man allerede er beskæftiget. Således holder du kompetencerne ved lige, og du formår også at øge dine chancer for ikke at blive eksempelvis afskediget.

For de faggrupper, som A-kassen arbejder med, er der ofte medlemmer, som har fokus rettet imod at videreudvikle sig og udbygge deres karriere. Til dette kan man også få fagkompetent vejledning hos HK, der gennem konsulenter tilbyder, at man som medlem kan planlægge, hvordan man skal udvikle sine karrieremuligheder. Dermed nedfælges der en klar rettesnor, så man i stedet har en udviklet plantegning for, hvordan man når sine mål. Karrierearrangementerne fra HK er nogle af de arrangementer, der har fået mest ros og annerkendelse, og mange af HKs medlemmer har fået mere ud af deres karriere ved at benytte sig af HKs dygtige konsulenter. Karrierevejledning og dertil hørende rådgivning kan foregå på mange forskellige måder med A-kassens alsidige og super fleksible program. Hermed kan man nemlig deltage i møderne personligt, benytte sig af A-kassens onlinekurser, og alle disse har fokus på de enkelte fagområder og det enkelte individ.

Har man ikke noget imod at skulle læse sig mere attraktiv, så har HK også et utal af pjecer og blanketguides, som vil gøre dig klogere på arbejdsmarkedet samt fortælle dig, hvordan du på bedst mulig vis vil undgå ledighed og blive mere attraktiv som arbejdskraft og virksomhedsaktiv. Er man derimod selvstændig iværksætter, kan HK også hjælpe én i forbindelse med startup-vejledning, således at man ikke gør noget forkert eller glemmer vigtige detaljer, som ofte kan virke uigennemskuelige, hvis man ikke har prøvet at starte virksomhed før. Denne vejledning er ikke bare effektiv, men også et billigt alternativ til at skulle investere i eksempelvis advokat- eller konsulenthjælp. Selvstændige kan således benytte A-kassen som sparringspartner, hvorved man kan være sikker på, at denne kun har den selvstændiges egne interesser for øje. Derudover virker HKs jobbørs effektivt med hensyn til at finde nye ansatte eller at finde et arbejde, og på denne måde er arbejdsgiveren sikker på at få fagkompetent arbejdskraft.

Økonomisk sikkerhedsstillelse

Som enhver anden A-kasse tilbyder HK den obligatoriske og lovbestemte dagpengesats, som reguleres årligt. Denne er ikke anderledes fra andre A-kasser, og det er således den fagbestemte rådgivning, der udskiller HK fra sine konkurrenter. Foruden den forudbestemte dagpengesats har HKs medlemmer dog mulighed for at tegne lønsikring gennem A-kassen. Denne lønsikring går op til 80 % af medlemmernes nuværende lønindkomst på månedsbasis, og den har dertil en dækning på 21.000 kr. om måneden.  Med denne favorable lønsikringsmulighed er man sikker på, at man ikke behøver at gå fra hus og hjem, bare fordi man ikke længere har en fast indkomst, og man har således forsikret sig imod at ende på fallittens rand. Lønsikringen dækker over 36 måneder, hvilket i princippet betyder, at man kan lede efter nyt job i 3 år, før man ikke længere får 80 % af sin tidligere indkomst. HK bryster sig dog ved, at de kan få deres medlemmer tilbage i arbejde efter blot 3 måneder i gennemsnit, men selv hvis dette ikke var tilfældet for dig, skal man da ikke omlægge sin livsførelse i denne periode.

Konklusion

HK er en af Danmarks ældste og mest erfarne A-kasser med tilknyttet fagforening, som har udviklet et gennemgående, effektivt og attraktivt aktiveringssystem. Mulighederne er næsten uendelige, og selv for den ældre person er der mulighed for at komme tilbage på arbejdsmarkdet i topform. Derudover er HK kendt for at være en af Danmarks billigste A-kasser, hvilket ikke går ud over A-kassens ydelser. Her er fokus på individet, og er man beskæftiget inden for kontorarbejde eller handel, er du sikret en kompetent sagsbehandling hos HK. Den økonomiske sikkerhedsstillelse er også i top, og er man ikke tilfreds med den lovbestemte dagpengesats, kan man altid tage skridtet videre og tegne lønsikring hos A-kassens tilknyttede forsikringsselskab.

!