Håndværk og Industri

Håndværk og industri dækker over mange erhverv

Når vi snakker håndværk og industri, så er der virkelig mange forskellige erhverv, som falder ind under disse kategorier, og der vil være lige så mange forskellige fagforbund og bestemt ikke færre A-kasser, som tager imod medlemmer. Der er for håndværkerfagene mange, som har deres egen A-kasse, og der vil selvfølgelig også være dem, som optager alle fag, som også gerne vil tilbyde de forskellige fag deres ydelser og hjælp. Grunden til, at der for mange håndværksfag er specifikke A-kasser, er lige så meget et levn fra en tid, hvor der for håndværkerne var et behov for at samle sig i grupper for at sikre, de fik en ordentlig løn, gode arbejdsforhold og alle de andre goder, som der kommer, når man som fag og erhvervsgruppe samler sig.

Billigste akasser og fagforeninger for håndværkere og industri

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "ss-default"

Industrien og håndværket går hver til sit

Når du kigger på hvilke A-kasser, der er med til at sikre dem, som arbejder i industrien, så er det faktisk mange, og der er stor forskel på, om du er metalarbejder, eller du arbejder med andre dele af industrien. Derfor vil du også finde, at der er mange forskellige A-kasser, og mange af dem er meget specialiserede til at varetage enkelte fags interesser. Det er måske et levn fra forgangne tider, for der var engang, hvor hver enkelt fag samlede sig i deres egne individuelle grupper for bedre at varetage deres eget fags interesser. Man lå i en evig kamp med arbejdsgiverne om at få de rettigheder, som alle arbejderne mente, de var berettiget til, og som ville gøre, at de fik ordentlige arbejdstider og andre rettigheder. På baggrund af de mange fagforeninger opstod A-kasserne, der tidligere alene blev betalt af medlemmerne som hjælp til dem, der var arbejdsløse. I dag betales ydelserne på en helt anden måde, og dagpengesystemet er blevet lovfæstet – noget mange gamle arbejdere ville glæde sig over i dag. Der er altid den mulighed, at du kan vælge at komme i stald hos en af de tværfaglige A-kasser, som med sikkerhed ville kunne give dig den sikkerhed, som har brug for, hvis du skulle være så uheldig, du skulle få brug for deres services, noget som forhåbentligt ikke sker. Men som tiden er, så er det jo bedre at være sikker end at være på kontanthjælp.

Den store spiller indenfor håndværk og industri

Nogle af de specielle A-kasser, der har lagt sig sammen og nu er at finde samlet, findes i 3Fs A-kasse. Det er en samling af gamle og hæderkronede A-kasser, der nu er under et tag, og de optager stort set alle fag inden for håndværk og industri. 3F har en samlet medlemsskare på over 300.000 og er for mange, som arbejder med håndværk eller i industrien. Det faste holdepunkt og den sikkerhedsline, som de ved er med til holde dem kørende, skulle de være så uheldige at miste arbejdet af den ene eller den anden grund. Arbejder du inden for så forskellige håndværksmæssige brancher som for eksempel murer, nedriver, jord- og betonarbejder, tømrer, asfaltarbejder, glarmester, tagdækker, industrilakerer, stilladsarbejder eller brolægger? så vil du have 3F som din primære A-kasse. Denne liste er langt fra udtømmende, for 3Fs A-kasse dækker omkring 60 forskellige erhvervsgrupper inden for håndværk og industri. Det er en A-kasse, der har et solidt fundament, når det kommer til områderne inden for industrien, og de kan med den enorme viden, de har give dig, meget konkret vejledning om dette område – hvad enten det er i forbindelse med ledighed, efteruddannelse eller jobskifte. Udover en bred viden om håndværksområdet og industrien, så er 3F også en lokal forening. Der findes et utal af lokale afdelinger, der alle specialiserer sig inden for meget specifikke arbejdsområder. Det betyder, at du hos 3Fs A-kasse altid møder ansatte, der kender området ind og ud, og det sikrer, at du får den bedst tænkelige vejledning hver eneste gang. Samtidig er det ansatte, du kan møde mange steder i landet, da de er der, hvor deres medlemmer er. Vejledning er et område, som de gør meget ud af. Du kan overskueligt finde al nødvendig information om A-kasseområdet på hjemmesiden, så du er sikker på, du kan finde det, du leder efter.

Byggefagene i øvrigt

Hvis du arbejder med blik- og rørarbejde, som maler, eller som erhvervsfisker, så vil du ikke naturligt vælge 3F som din A-kasse, men i stedet Byggefagenes A-kasse. Ud over disse tre grupper er artister også en del af denne A-kasse. Det lyder måske meget bredt, men det er fag, der har valgt at samle sig som A-kasse, men hvor hver enkelt erhverv har sin egen lokalafdeling. Det er derfor denne lokalafdeling, du vil have din kontakt med, når du har brug for råd og vejledning, hvis du er ledig, eller hvis du blot har brug for at vende dine karrieremuligheder med en, der arbejder i din A-kasse. Ved at samle det hele et sted, men samtidig at have de fire lokale afdelinger, kan de fælles omkostninger for medlemmerne holdes nede, samtidig med at du vil få en meget kompetent og utroligt fagrelevant vejledning hos din lokale afdeling, der om nogen kender din branche til fingerspidserne. Du kan blive medlem uden tilknytning til et af de fire fagforbund, men du kan også vælge at blive medlem af begge dele.

Smed mens jernet er varmt

Hvis du har en uddannelse inden for metalindustrien, hvis du arbejder på et område inden for denne branche, eller hvis du kan blive optaget i Dansk Metalarbejderforbund – også kendt som Dansk Metal i daglig tale – så kan du også blive medlem af Metal A-kasse. Metalarbejdere dækker over en meget stor gruppe af erhvervsområder, der blandt andet omfatter smedefagene, herunder alt fra cykel-, klejn- og guldsmede. Metal A-kasses medlemmer dækker også CNC-teknikere, værktøjsmagere, finmekanikere og svejsere. Mekanikere af alle slags vil som udgangspunkt også alle vælge Metal A-kasse, lige som flere persongrupper uddannet inden for det maritime område hører under denne A-kasse. Men Metal A-kasse har også medlemmer, som du måske ikke vidste var en del af dette område. Det er blandt andet IT-supportere, call-center medarbejdere og ansatte indenfor politi og forsvar. Det, du får i Metal A-kasse, er en grundlæggende viden inden for industri og metal. Det ligger lidt i navnet, og det er selvfølgelig også det område, de er bedst kendt for. Men med de andre grupper viser Metal A-kasse en alsidighed og en evne til at favne bredt på arbejdsmarkedet, og deres høje medlemstal viser også, at det er en A-kasse, der fortsat kan tiltrække både uddannede erhvervsaktive samt elever og lærlinge. Metal A-kasse har en JobService for deres medlemmer, hvor du har mulighed for at finde relevante jobs inden for dit felt. Her vil du kun finde jobs, der er relevante for dig, og på den måde behøver du ikke sidde og lede efter de opslag, der kan vække din interesse, for det har A-kassen allerede klaret for dig. Desuden tilbyder de workshops, der har til formål at ruste dig til at komme videre på arbejdsmarkedet. Her vil du få redskaber, der kan sikre, at din jobsøgning bærer frugt, så du kan komme videre med dit arbejdsliv og sikre dig selv en god lønindtægt på arbejdsmarkedet fremfor den ledighedsydelse, du får, når du er på dagpenge.

Konkurrenten er de tværfaglige A-kasser

Inden for blandt andet håndværk og industri er de tværfaglige A-kasser, der er det alternativ til den faglige A-kasse, som langt de fleste, der søger en ny A-kasse vælger. Bevæggrundene til at vælge en tværfaglig A-kasse er mange og forskellige, men de primære årsager for mange er, at det tværfaglige A-kasser som udgangspunkt ikke er politiske og dermed ikke er knyttet til en politisk fagforening, at fokus er på det tværfaglige og at arbejdsmarkedet er mere end blot ens eget område, og at kontingentet som regel er lavere, end det er i det klassiske A-kasser. De tværfaglige tilbyder fuldstændig de samme ydelser, som de øvrige A-kasser, når det kommer til dagpengesats med videre. Dette er nemlig lovbestemt, så du kan være sikker på, at du vil få den samme ydelse, lige meget hvor du er medlem, så længe du opfylder betingelserne for at få dagpenge. De tværfaglige A-kasser har fokus på, hvordan du skal skrue en ansøgning og et CV sammen, som arbejdsmarkedet ser ud lige nu og her. De kigger derfor ikke på din uddannelsesmæssige baggrund, men vejleder dig i, hvordan du får præsenteret dig selv, dine erhvervskompetencer og din uddannelse, når du søger et arbejde. Nøglen til at komme til samtale er, at din ansøgning og dit CV vækker interesse, og her er det ikke din uddannelse, der i sig selv er interessant, men at du kan vise alt det, du kan tilbyde din kommende arbejdsgiver. Du får også muligheden for seminarer eller webinarer (der er et seminar, der bare foregår ved at du deltager via din computer), der kan inspirere dig i forhold til arbejdsmarkedet, din jobsøgning og meget andet. Her er fokus på dig, og at du kan lære at præsentere dig selv og dine evner, der er det første, din kommende arbejdsgiver ser. Du kan også få vejledning i forhold til at komme til samtale, så du kan ikke blive bedre klædt på.
!