FTF-A

Forkortelsen FTF-A står for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse, men selvom den, ud fra ordlyden, begrænses til denne målgruppe, er FTF-A en universal A-kasse, som alle kan være medlem af, hvad enten de er lønmodtagere, selvstændige, akademikere eller ufaglærte. Dette har den centrale betydning, at A-kassen er fuldstændig neutral i henhold til sin centrale rolle som A-kasse, og der er derfor ingen ulemper forbundet med at din karriere- eller arbejdssituation er langt fra A-kassens oprindelige arbejdsområde, men derimod kan det være fordelagtigt, hvis din A-kasse ikke er fastbundet og dermed begrænset til et centralt ansættelsesforhold, hvorfor det er din ansættelseskontrakt der sætter dagsordenen.

FTF-A – i rollen som en alsidig sparringspartner

FTF-A har flere eftertragtede kvaliteter, der gør, at netop denne A-kasse er yderst eftertragtet, og at den tilbyder kompetent sparring og rådgivning på tværs af alle brancher og stillingsvilkår, hvilket ellers er begrænset hos de fleste A-kasser, der alene henvender sig til en bestemt målgruppe, gør den kun endnu bedre. Som en tværfaglig A-kasse har FTF-A et indgående branchekendskab og kan dermed tage kompetent hånd om enhver situation, der har grundlag i din beskæftigelse. Dette har grundlag i det brede, tværfaglige arbejdsområde, som FTF-A agerer på, og med medlemmer i alle ender af systemet, er der stort set ikke det, som A-kassen ikke har set. Dette er til stor fordel for FTF-As medlemmer, da de derved er sikret en erfaren behandlingsproces, hvor de involverede rådgivere og sparringspartnere har styr på og erfaring med deres ideer og reelt set ved, at de virker i praksis.

I rådgivningsprocessen er en stor del af fokus rettet mod af få A-kassens medlemmer tilbage i arbejde, når det omhandler lønmodtagerne. Denne proces og rådgivning har da også et stærkere grundlag i en tværfaglig A-kasse, som FTF-A, idet rådgiveren dermed har mulighed for at inddrage den erfaring, han eller hun har i forbindelse med sit kendskab og arbejde med den selvstændige erhvervsdrivende, som også er medlem af FTF-A. Således er hele sparringsformålet så vandtæt, det overhovedet kan blive, idet man tager højde for nøjagtig de forhold, som synes at være vigtig hos den fremtidige erhvervsgiver.

Selvfølgelig er der nogle fagområder og brancher, hvor FTF-A er bedre og mere erfarne, end de er ved andre. Dette er grundet medlemmernes beskæftigelse samt de brancheorganisationer, som A-kassen har samarbejde med, og det er da heller ingen ulempe, idet man således har en ekstra solid sparringspartner, hvis man selv er et aktivt medlem af netop denne målgruppe.

En tilstedeværende A-kasse – både fysisk og mentalt

FTF-A har stor fokus på deres medlemmer og ansatte. For at opnå A-kassens visioner og mål er de nemlig nødt til at være tilstede i alle henseender, idet en hurtig proceshåndtering må synes at være den mest effektive. Dette er da også tæt forbundet med de centrale og grundlæggende værdier, som FTF-A har skrevet ind i deres dagsorden. Disse er arbejdsglæde, dialog, professionalisme og nytænkning, og de har siden A-kassens stiftelse i 1976 været omdrejningspunktet for enhver beslutning og rådgivningsproces. Dette skal for det første sikre A-kassens medlemmer en stærk position som eksempelvis jobsøgende, men det skal også hjælpe organisationen tættere på deres vision – at blive Danmarks bedste A-kasse. Denne vision har organisationen da også arbejdet effektivt mod, idet ledighedsprocenten for A-kassens medlemmer er væsentlig mindre, end den er i resten af landet. Faktisk har FTF-A med 3,1 % i ledighed kun den halve ledighed sammenlignet med resten af landet, der har en ledighed på omkring 6 %. Dette er en solid og fantastisk præstation, der fortæller lidt om, hvorfor FTF-A er en kompetent markedsspiller. Dog skal man tage højde for, at FTF-A er en relativ lille A-kasse med blot 5.507 medlemmer, men selv med denne betragtning in mente, er en arbejdsløshedsprocent på 3,1 % helt essentiel, idet man generelt betegner en arbejdsløshedsprocent på 2 %, som værende en situation uden arbejdsløshed.

Udover at være involveret og engageret i at yde en god og tilstrækkelig rådgivning hver gang, er FTF-A også tilstede i hele landet. Med kontorer i alle landets større byer Aarhus, Aalborg, Odense og København, har man altid mulighed for at få en personlig samtale med sin A-kasse. Dette er også en af de elementære værdier, som vægtes højt hos FTF-A, der sætter en stor dyd i at kunne realisere sine værdier på bedst mulig vis.

En brugervenlig side som alle kan forstå

Tager du et smut forbi deres hjemmeside, vil det hurtigt fremgå, hvad de tilbyder, samt hvad deres styrker er. Deres side er bygget op på en brugervenlig måde, og det kræver ikke et IT-geni, når man skal begå sig. Faktisk er det lige til, og uanset om du er lønmodtager, studerende, nyuddannet, selvstændig eller noget helt andet så finder du hurtigt det svar, du søger oppe i deres fane ”din situation”. Kort sagt bliver du mødt med en side, hvor du hurtigt finder svar på alle dine problemstillinger.

Udseendemæssigt er siden ligeledes godt bygget op. Kontrasten mellem hvid, blå og grøn gør noget rigtig godt, og siden virker yderst imødekommende. Alt i alt er det altså en rigtig flot hjemmeside, som er brugervenlig, men spørgsmålet er, om det flotte ydre bliver bakket op af et smukt indre.

En billig, men særdeles effektiv a-kasse

FTF-A har et flot ydre, som kan tryllebinde langt de fleste. Dog er det også helt okay, idet deres tilbud og løsninger er perfekte, når du skal have sikkerhed. Skulle du miste dit job, er der her en a-kasse, som vil holde dig i hånden hele vejen til dit nye job. Ja, du har ret til dagpenge, og du kan hos denne a-kasse også foretage lønsikring. Dog er dette langt fra det eneste, der bliver tilbudt – nej, de hjælper deres medlemmer med at blive klædt på til hurtigt at komme ud på arbejdsmarkedet igen. De tilbyder, at du kan komme til møder, hvor du kan forbedre dine færdigheder inden for det ene og det andet. Endvidere er de klar til at hjælpe dig med din ansøgning, dit CV og den måde du skal begå dig på, når du sidder til selve jobsamtalen.

Primær opgave – udbetaling af dagpenge og efterløn

For udbetaling af dagpenge og efterløn har FTF-A den værdi og holdning, at ledighed ikke skal gå ud over hverdagssituationen i de danske hjem. Ingen familie eller for den sags skyld dem, der bor alene, skal flytte fra hus og hjem, bare fordi de ikke længere er i arbejde, og derfor tilbyder FTF-A en lønsikring på op til 90 % af din nuværende løn i op til 36 måneder. Dog kan man maksimalt få op til 40.000 kr. i månedlig udbetaling, så hvis den nuværende lønindkomst er større, må man ”nøjes” med de 40.000 kr. Dette er en solid forsikring, som fås hos denne A-kasse for bare 435 kr. om måneden, hvilket da også gør FTF-A særdeles attraktiv. Under dagpengeperioden forventer A-kassen i samarbejde med sit medlem at have fundet et nyt spændende job til vedkommende, så der dermed ikke er brug for dagpengene længere.

Hele FTF-As dagpenge- og efterlønssystem bygger på ideen om en problemfri udbetaling, så man i stedet kan fokusere på den rådgivningsproces, der skal bidrage til en stærkere position som arbejdssøgende.

Konklusion

Opsummerende er FTF-A ikke bare en solid og effektiv A-kasse, men dertil også et spændende valg for enhver arbejdstager eller -giver, der søger en mere involveret sparringspartner til sin beskæftigelsessituation. Der er mange større spillere på markedet, men med FTF-A bliver man således medlem af en organisation, der kun har fokus på sine medlemmer. Specielt er FTF-A attraktiv for personer, som er beskæftiget indenfor de områder, som nævnes på Aa-kassens hjemmeside, idet det er i denne gruppe FTF-A for alvor er specialister. Dertil er A-kassen fordelagtig for de fleste, idet den tværfaglige viden er fordelagtig i mange henseender, og den danner grundlag for en effektiv arbejdssøgende proces, hvilket den lave ledighedsprocent i A-kassen da også er eksempel på. Den eneste ulempe er, at A-kassen ikke tilbyder fagforening.

!