Psykologer

Hjælpen er tæt på

Når krisen kradser, og vi ikke kan kæmpe mere på grund af ledighed, er det ofte nødvendig med en hjælpende hånd. Man hverken skal eller bør nemlig stå alene i disse situationer, og som hjælp har man flere muligheder. Her tales naturligvis om den situation, hvorfor man har mistet sin faste indkomst, og ikke kan finde grobund for betaling af de faste udgifter forude. Her er det a-kassen, som kan give den eftertragtede hjælpende hånd, og deres umiddelbare kompetence er, at de kan give økonomisk sikkerhed samt personlig vejledning.

Der er mange områder, hvor psykologer er ansatte, og de bliver i dag brugt i mange stillinger, som de ikke blev brugt i tidligere. De er i dag ansat i stillinger, som varetager roller indenfor HR og rekruttering, de er med, når der skal skabes professionelle soldater, og de er med til at rådgive idrætsfolk, som vil nå det højeste, de kan, i deres karriere. Det er dem, som er med, når der skal skabes fremtidens ledere, og de er med til at sikre dem, som bliver ansat i de store firmaer, er klar til det store job, som venter dem. De er dog også med, når der skal hjælp til de svageste i samfundet, de er med, når narkomaner og alkoholikere prøver at finde deres ben at stå på, og når de tager deres første famlende skridt som nye mennesker med de redskaber som psykologerne har givet dem. Det er dem, som holder hånden under og over os i mange situationer, og de prøver at se, om de kan gøre det bedste, de kan, for alle.

Akademiker til fingerspidserne

Psykologer arbejder i en branche helt for sig selv. De er på mange områder deres helt egne, men det til trods, så har de ikke deres egen A-kasse. De fleste psykologer har valgt Akademikernes A-kasse, det er noget som passer fint med deres kandidatgrad fra et af vore universiteter. Det er der, hvor de nok vil passe bedst ind, og hvor de ved, de kan få den kvalificerede hjælp, de har brug for, hvis de skulle få brug for at komme på dagpenge. Det giver dem også en god mulighed for at tegne en lønsikring, som er med til, at de kan holde en stor del af den løn, som de fik tidligere som månedlig indkomst, skulle de pludselig ende i en situation, hvor de står uden for arbejdsmarkedet. Dette er dog ikke så sandsynligt igen. Psykologerne har i dag en arbejdsløshed på kun nogle ganske få procent, og der er rift om dem, som bliver ledige. Der er god grund til at finde en A-kasse, som med sikkerhed kan være med til at sikre, du får det bedst mulige ud af den kontrakt, som du skal til at underskrive, før du kan starte på dit nye job. Det er jo med at sikre sig selv de bedst mulige forhold på alle områder, og der er Akademikernes A-kasse dem, som kender branchen, hvor psykologer har lettest ved at få arbejde, bedst.

Det er selvfølgelig også muligt for psykologer at melde sig ind i en af de A-kasser, som er tværfaglig. Det er dog nok mere til dem, som kun er ude efter at få retten til dagpenge og samtidig gerne vil have en lønsikring, som kan sikre, at de får en stor del af deres grundløn til udbetaling i en periode. Som akademiker vil psykologerne måske komme til at mangle noget af det, som Akademikernes fagforening kan tilbyde dem, skulle de komme til at stå uden for arbejdsmarkedet.

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "ss-default"

Alle de andre fordele ved A-kasser

Hvis du som psykolog skulle ende uden for arbejdsmarkedet, så har Akademikernes A-kasse et netværk, som let og hurtigt ville kunne hjælpe dig til at komme tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. Det er med at have det netværk i baghånden, og derfor skal du være medlem af Akademikernes A-kasse, skulle du være så uheldig, at du er en af dem, der i denne tid mister dit arbejde.  Der er mange A-kasser, som tilbyder gratis medlemskab til studerende og lærlinge, og Akademikernes A-kasse er en af dem. Hvis du melder dig ind, mens du er i gang med studiet, og gør det mindst et år før du er færdig med studiet, så vil du, så snart du er færdig med studiet, være berettiget til at få dagpenge. Det er et stort beløb, som vil være til rådighed sammenlignet med det beløb, som du vil få, hvis du fik kontanthjælp, eller som du fik på SU. Som en ekstra lille bonus, hvis du har været medlem i mere end et år forud for afslutningen af din uddannelse, så vil du ikke få karantæne i en periode, når du er færdig med studiet, men er ledig. Vi ved jo, at du med sikkerhed vil være klar til hurtigst muligt at komme ud og se om din nye uddannelse ikke kan bære dig så langt, som du havde håbet på.

Andre A-kasser

En af de andre muligheder der er for psykologer er ledernes A-kasse, for din uddannelse gør, du hurtigt vil stige i graderne, og der er mange, som er uddannet som psykolog, som ender i lederstillinger på arbejdsmarkedet. Ledernes A-kasse udmærker sig ved at have den bedste lønsikring på markedet, og er du medlem af fagforeningen samtidig, så vil du være garanteret 90 procent af din løn i det tilfælde, at du går hen og ender udenfor arbejdsmarkedet. De fleste A-kasser tilbyder, eventuelt i samarbejde med et forsikringsselskab, en almindelig lønsikring og garanti for, at du får de dagpenge som du er berettiget til, og der vil være en overordnet plan klar til dig, det øjeblik du kommer til at stå uden for arbejdsmarkedet. Der vil desuden være et netværk, som vil kunne gavne dig, så du let og hurtigt kan komme tilbage i en stilling, som den du næsten lige har måtte forlade. Det er den styrke, som der er i ledernes A-kasse, der er med at sikre, du kan holde den standard, som du har været vant til hele tiden, og som du med sikkerhed ikke er meget for at sænke. Ledernes A-kasse kan også prale med, at de er de bedste til at få folk tilbage på arbejdsmarkedet. De har nemlig den korteste tid blandt alle a-kasser, hvor folk går ledig. Dette er en præstation i sig selv, når vi tænker på, at der har været nedgang på arbejdsmarkedet i de senere år, hvor krisen har kradset alle steder.

Der er også mange psykologer, der er selvstændige, og det giver mulighed for en A-kasse som enten ASE eller DANA, der er de A-kasser på markedet, der henvender sig til dig, der er selvstændig.

Der anbefales selv

Når du kigger på, hvem som har haft den største succes med at skaffe psykologer arbejde, og som har den største indsigt i de mange forskellige arbejdsopgaver, som psykologer har fået i det moderne samfund, så er det Akademikernes A-kasse, som bliver anbefalet. Det er dem, som har skaffet de fleste arbejde, og det er dem, som har den klart største viden om det arbejdsmarked, hvor psykologerne bevæger sig. Det er Akademikernes A-kasse, som vil give psykologer – både dem som er nye på arbejdsmarkedet, og dem som er gamle i gårde – de bedste muligheder for at få arbejde, og de vil også være dem, som tilbyder deres medlemmer de bedste forhold, lige meget om de arbejder som psykologer på den traditionelle måde, eller om de kommer til at arbejde med ledelse eller HR, når de kommer ud på arbejdsmarkedet.

Den anbefaling, som der gives af de fleste brancheorganisationer, er noget, som taler for sig selv, og selv om det er muligt at vælge en af de tværfaglige, som ville kunne give de samme muligheder, når det gælder dagpenge og muligheden for at tegne en lønsikring, vil de med garanti mangle mange af de andre facetter, som der er brug for, når man skal finde arbejde til en psykolog. Det er jo en speciel uddannelse, og det er ikke altid let at give en tilstrækkelig vejledning. Men det netværk, som der er hos Akademikernes A-kasse, vil være den bedste garanti for, at du kan få den assistance, som der er brug for, hvis du skulle være så uheldig at ende uden for arbejdsmarkedet. Det handler jo om, at du får den bedste service og ydelse, som du kan få, for at sikre, at du hurtig kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

Akademikernes A-kasse er den a-kasse, som har det bedste netværk og grundlag for at sikre, at dine krav som ledig psykolog bliver mødt. Der er jo nogle lidt andre betingelser, som skal være i orden, når du skal tilbage på arbejdsmarkedet, og det er som regel i en ledende stilling eller som del af et behandler netværk, at du kommer til at arbejde. Der kan være specielle forhold med kontrakter, som skal være på plads, inden der kan skrives under på, at man vil tage arbejde. Der er det, at Akademikernes A-kasse udmærker sig ved at have kendskab til – dit arbejdsområde som psykolog – og derfor kan de målrette deres vejledning på dig og din baggrund.

!