A-kasse hjælper dig med personlig branding

I Danmark findes der utrolig mange a-kasser. De fleste specialiserer sig inden for særlige erhverv eller andre målgruppeinddelinger. De fleste danskere er da også medlem af en a-kasse. Dette er yderst vigtigt, da en a-kasse giver dig ret til at modtage dagpenge, hvis du skulle blive arbejdsløs. Arbejdsløshed er for mange danskere en forfærdelig oplevelse. Det kan være hårdt at tackle, og for mange mennesker medfører arbejdsløshed et nederlag. Det kan være svært at udfylde hverdagens tomrum, hvorfor nogle arbejdsløse føler sig ubrugelige og magtesløse. Det er da også forståeligt, at det er hårdt at være arbejdsløs, men det handler bare om at komme op på hesten igen. I denne artikel får du nogle råd til, hvordan du tackler arbejdsløsheden, og hvordan du skaber de bedste muligheder som jobsøgende.
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "ss-default"

Accepter arbejdsløsheden og slap af

Hvis du er i en periode af dit liv, hvor du er arbejdsløs, handler det om at gøre denne periode så gnidningsfri som muligt. Først og fremmest er du nødt til at acceptere, at du er blevet arbejdsløs. For mange handler nederlaget om en følelse af ubrugelighed. Hvis du har denne tanke, skal du straks forsøge at lægge den fra dig. Det handler om at se positivt på tilværelsen på trods af arbejdsløsheden. I stedet for at bruge en masse tid og en masse kræfter på alle de negative sider af arbejdsløsheden bør du åbne øjnene og fokusere på de positive aspekter. Når du er arbejdsløs har du eksempelvis ikke faste mødetider. Der er ingen kollegaer eller arbejdsgivere, der er afhængige af dig og dit fremmøde. Derfor har du tid til at gøre lige det, du har lyst til. Du kan gå lange ture, tage på ferie, læse en god bog, starte nye hobbyer, lave frivilligt arbejde og meget, meget mere. Det er din tid, og derfor bestemmer du helt selv over disponeringen af den. Udnyt det til din fordel, så vil du opleve at blive mere accepterende omkring din arbejdsløshed.

Sådan skaber du de bedste muligheder som jobsøgende

Når du er arbejdsløs, bruger du en masse energi på at finde et nyt job. Både i dine tanker og dine handlinger afspejles iveren efter et nyt job. Desværre er det de færreste jobs, der hænger på træerne. Derfor kan det være svært at finde et job uden en smule ventetid. Hvorfor ikke bruge ventetiden på noget fornuftigt, der samtidig kan gavne din søgning efter et nyt job? De fleste a-kasser tilbyder hjælp og rådgivning til arbejdsløse. Derfor er det vigtigt at være meldt ind i en a-kasse. Ydermere hjælper a-kasser med feedback på jobansøgninger, samt hvordan du giver den bedste jobsamtale. Alle disse ting er med til at skabe din profil som jobsøgende. Ydermere findes der i dag et utal af sociale medier, og selvfølgelig er der også et socialt netværk, der er arbejdsrelateret. Brug din tid som arbejdsløs på at oprette en profil eller forbedr din nuværende profil. Det er nemlig vigtigt, at du brander dig selv på bedste vis, så du virker attraktiv for dine nye mulige arbejdsgivere.
!