A-kasse priser – alle pengene værd

Priserne på a-kasserne er lige så forskellige, som de ydelser og fordele de kan tilbyde deres medlemmer. Det er helt op til den enkelte akasse, hvad de kan tilbyde, og hvad de forlanger, at deres medlemmer skal betale for de ydelser, som de kan tilbyde. De a-kasser, som der er på det danske marked, er dog alle nogen, som kæmper om vores gunst, og de er alle som en klar med tilbud på medlemspriser og på de ting, som de kan tilbyde deres medlemmer. Samtlige akasser i Danmark er meget opsøgende i deres arbejde, og en stor del af dem skeler ikke til, hvilket fag du arbejder under. De er interesserede i at få dig ind i folden – jo flere medlemmer der er, jo bedre kan man være med til at lægge pres på dem, som vedtager lovene – noget som dog nok vil varetages af de fagforeninger, som de samarbejder med.
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "ss-default"

En fagspecifik A-kasse

Der er dog også a-kasser, som holder sig til folk med et specielt fag eller en specifik faggruppe, og det er ofte A-kasser til dem, som ikke rigtig kan finde en anden A-kasse, som vil og kan dække deres specifikke krav, eller hvor uddannelsen er så speciel, at det vil kræve nogen med fagindsigt for at kunne varetage det på forsvarlig vis. Samtidig er der a-kasser, der favner meget bredt, og som gerne optager medlemmer fra alle erhvervsgrupper, hvor fokus ligger på en generel optimering af arbejdsevner og vejledning til alle typer af erhverv. Den ene er ikke nødvendigvis bedre end den anden, og i sidste ende skal det være din personlige holdning til din A-kasse, der afgør, hvor du ønsker at være medlem. A-kasse priserne vil naturligvis også have noget at sige, og her kan man meget generelt sige, at de tværfaglige som regel er billigere end de traditionelle, fagspecifikke a-kasser. Typisk vil det koste mellem 400 og 600 kr. at være medlem af en a-kasse, og de penge er ekstremt godt givet ud.

Du får rigtig meget for dine penge

Der er forskellige sider på internettet, som forsøger at give en vurdering af a-kasserne i Danmark. Det er lidt som en Trustpilot score. Men du kan ikke lægge så meget i det, og vi anbefaler klart, at du tager en snak med dem, som du kunne tænke dig, at du kunne blive medlem af. Se hvad de kan tilbyde dig, og hvordan du føler dig tilpas med dem. Det er den eneste måde, du kan finde ud af, om de er noget for dig. Heldigvis kan du i Danmark frit skifte fra en akasse til en anden, uden at du mister din anciennitet. Det betyder, at hvis du er medlem af en A-kasse, som du af den ene eller anden grund gerne vil væk fra, for at kunne blive medlem af en anden, så er det ikke noget problem for dig at gøre det uden negative konsekvenser for din sikring. Når du står og kigger på de priser, som akasserne tager, kan det godt virke som en stor udgift hver måned, men det er nu ikke noget, som burde afskrække dig. Skulle du få brug for den service, som du selv betaler til, så er der ingen tvivl om, at de penge, som du har betalt, vil komme tilbage til dig mangefold, og du vil på det tidspunkt være lykkelig for din beslutning om at stå i en A-kasse. Ud over din ret til dagpenge og andre ydelser i forbindelse med sygdom og graviditet kan du gennem din A-kasse få vejledning inden for mere generelle karrierespørgsmål. Det er godt at blive bedre til at skrive ansøgninger eller CV, ligesom det er godt at kunne sparre med nogen, der ved rigtig meget om, hvad der sker på arbejdsmarkedet både generelt og på dit erhvervsområde.

Stå altid i en a-kasse

A-kasser fungerer lidt på samme måde som en forsikring. Har du ikke en, så får du heller ikke en udbetaling, hvis uheldet skulle være ude. Derfor er det bedste råd, vi på nogen måde kan give dig, at du skal sørge for at stå i en A-kasse, fra du starter på din uddannelse – hvor du mange steder kan få gratis medlemskab – til du en dag ikke længere er på arbejdsmarkedet, fordi du har nået pensionsalderen. Kun på denne måde kan du sikre dig selv i tilfælde af arbejdsløshed, men du kan samtidig nyde godt af vejledning, kurser med mere, du vil få tilbudt.
!