Danmarks billigste a-kasser

Der er mange, som bruger mange timer på at finde den billigste A-kasse, men det er ikke fordi, der er den store forskel på de medlemspriser, som de fleste a-kasser vælger at tage. Priserne svinger ofte kun med en 50-70 kroner om måneden, og der er ikke de store forskelle i den service, som de udbyder. Det er en A-kasse, og de kan gøre det samme for dig den dag, du har brug for dem. A-kasserne er en ekstra forsikring, som du tegner, og som er med til at give dig nogle gode muligheder for at få lidt ekstra, hvis du skulle være så uheldig at komme til at stå udenfor arbejdsmarkedet i en periode.
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "ss-default"
Det vigtigste er, at du finder en A-kasse, som er villig til at have dig som medlem. Det er nemlig ikke alle akasser, som optager alle og enhver, for der er nogle enkelte, som er meget bevidste om, at de kun optager folk med tilknytning til bestemte erhverv. Det vil fremgå meget tydeligt af deres hjemmeside, og det er heldigvis sådan, at de er meget indstillede på at fortælle dig, hvem som vil kunne være et godt alternativ for dig på baggrund af den uddannelse og det arbejdsområde, som du har. Når priserne nu ligger indenfor et ganske lille område – typisk mellem 400 og 600 kr. – er det de færreste som skifter A-kasse flere gange, men hvis du gør, så er det normalt intet problem. Du vil hos a-kasserne også få lov at beholde din anciennitet. Det er en del af de services, som de tilbyder.

Hvad skal jeg overveje – ud over prisen?

Da prisen som sagt ikke er det, der skal være afgørende, når du vælger A-kasse, så spekulerer du sikkert over, hvad du så skal kigge på. Selvfølgelig kan du vælge den billigste, du kan finde, men vi synes, der er andre faktorer, du bør overveje samtidig med prisen. For det første kan det være en stor fordel, at du vælger en A-kasse, der har branchekendskab. De vil kunne give dig bedre vejledning om din fremadrettede karriere, fordi de kender området – måske endda bedre end du selv gør. Det behøves ikke at være den dyreste – mange af de billigste a-kasser er også godt med. Du kan også overveje, om det er en A-kasse, der i forvejen samarbejder med den fagforening, du er medlem af. Her kan samarbejdet mellem de to være med til, at du ved, at der generelt bliver kæmpet for, at du får de bedste vilkår på arbejdsmarkedet, hvis der er tale om en politisk funderet fagforening. Hvis du ikke bryder dig om koblingen mellem det politiske og dit fagforbund og din akasse, men du stadig gerne vil nyde goderne ved at være medlem af en A-kasse, så findes der det, der til dagligt kaldes gule A-kasser og gule fagforeninger. Det står i modsætning til de klassiske røde og blå blokke i dansk politik, og ved de gule finder du en apolitisk A-kasse, der giver dig de samme rettigheder, men helt uden politik, overenskomstforhandlinger med videre. Disse a-kasser er typisk de billigste, så hvis prisen alligevel er det springende punkt, bør du undersøge de gule og såkaldt tværfaglige a-kasser.

Det er ikke gratis, men det er alle pengene værd

Det koster selvfølgelig at være med i en A-kasse, og det er ikke sikkert, du nogensinde får brug for dem, deres hjælp og vejledning eller en ydelse fra dem. Men det ved du ikke, og du kan næppe forudse, hvordan dit arbejdsliv ser ud om mange år. Da du og ingen andre kan forudse, hvordan arbejdsmarkedet vil udvikle sig, er det risikabelt ikke at være medlem. Måske oplever bestemte erhverv en hård tid, eller måske går din arbejdsgiver konkurs? Vi kan kun anbefale, at du står i en A-kasse. Kun ved at stå i A-kasse kan du nemlig optjene ret til dagpenge i forbindelse med arbejdsløshed. Du får samtidig adgang til sygedagpenge i forbindelse med sygdom eller arbejdsskade, og barselsorlov dækkes også via barselsdagpenge. Der er derfor kun gode grunde til, at du vælger at være med i en A-kasse, og du kan melde dig ind, mens du er studerende eller er i lære. Det er de færreste ting, der kommer gratis her i tilværelsen, og sikkerhed i de situationer, hvor du ikke er i arbejde, er en af dem. Men snyd aldrig dig selv for muligheden for at nyde goderne i form af dagpenge og vejledning, hvis du skulle få brug for det. Heldigvis er langt de fleste a-kasser billige, så du skal ikke betale hverken en hel eller halv bondegård for at være tryg og sikker.
!