Digital/online fagforening

Fagforeninger er som så meget andet også blevet digitale. Hvor de fleste stadig får et medlemsblad tilsendt med posten, giver hjemmesiderne markant mere information end det. Du kan sætte dig ind i de grundlæggende værdier hos en specifik fagforening, og du kan nemt finde ud af, om det er et forbund, der dækker dine interesser, alt efter hvilket arbejdsområde eller hvilke uddannelse du har. Der er altid gode råd at hente om alt fra sygefravær, arbejdsløshed, CV-skrivning og meget mere, men en del af indholdet er kun tilgængeligt for medlemmerne, der ved at logge på kan få adgang til branchespecifik rådgivning og viden. Du får altså meget mere for dit kontingent end bare et medlemsblad. Du får nemlig adgang til alt det, der kan skubbe dig videre på din karrierevej. Såfremt der er forhold på din arbejdsplads, der ikke er tilfredsstillende, er det også dit fagforbund, der kan hjælpe og støtte ikke kun dig, men også dine kollegaer der kan stå i den samme situation. Du kan her følge med i alt dette, der måtte røre sig på arbejdspladser, der kan sammenlignes med din egen, og du kan få selvsyn for, at dit forbund er til for medlemmerne og kæmper deres sag.
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "ss-default"

Oversigter over løn og tillæg

Står du overfor at skulle skifte arbejdsplads, og vil du gerne stå stærkt i din lønforhandling, så er dit online forbund et rigtig godt sted at starte, for her kan du finde lønoversigter på baggrund af branche, anciennitet og arbejdssted. Du skal være sikker på, at din løn afspejler den, dine kommende kollegaer får, for du skal ikke udføre det samme arbejde som dem for mindre, end det de får. Du finder også hjælp til lønforhandling generelt, så du altid er klædt bedst på, samtidig med at din fagforening selvfølgelig kæmper din sag, når der er overenskomstforhandlinger, og online kan du følge med i det hele og få den indsigt, du gerne vil have på området. Skal du forhandle din egen løn, så finder du også guides til, hvordan du præsenterer dine krav på en måde, der gør, at du bliver lyttet til og får større succes med det, så du kan gå derfra med mere i lønningsposen eller med andre goder, du kan sætte pris på.

De kommer med husjurister

Du kan sende din ansættelseskontrakt til gennemlæsning, så alt det, du ikke lige selv forstår, bliver tjekket af dit fagforbund, så du ikke får overset fælder eller urimelige ansættelsesvilkår. Når du har landet jobbet, så kan eventuelle tvister også løses med hjælp fra din fagforening. Du kan på nettet sende oplysninger om dine forhold, som de kan hjælpe dig med at få afklaret, hvis der er noget der halter, eller hvis du bare har behov for at få noget afklaret. Bliver du sagt op, så er det også dit fagforbund, der hjælper dig, hvis opsigelsen ikke var fagligt begrundet. Der er stor forskel på om en virksomhed lukker en hel afdeling og derfor må sige farvel til alle medarbejdere til at afskedige enkelte på et usagligt grundlag. Dit fagforbund står bag dig, og skal sagen føres, så lad endelig dem hjælpe dig. Du skal have din løn, hvis du usagligt er opsagt. Ved konkurser kan fagforbundet også hjælpe dig til at få din løn i en periode, eller til hvordan du bedst sikres gennem Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

Online medlemsfordele

Der er muligheder online for at se eksempler på gode ansøgninger og et godt CV, så du kan blive skarp, når du skal søge arbejde, uanset om du er nyuddannet eller har noget erfaring. Du kan også lære om, hvordan du tackler en jobsamtale, så det er dig, der får jobbet. En masse viden om arbejdsforhold og særlige arbejdsområder er forbeholdt medlemmerne, og kun ved at følge med på hjemmesiden kan du få adgang til al den viden. Nogle fagforeninger er landsdækkende, mens andre har lokale afdelinger, der kan have din interesse, fordi det er her, du arbejder. Der er også fagforbund, der dækker mange faggrupper, hvor du kan sætte dig ind i andet end dit eget område.

Det hele er online

Du melder dig ind online, du kommunikerer online og du finder alle services online. Det foregår som så meget andet på nettet, men på den måde har du lige pludselig adgang til din fagforening alle døgnets timer, og det giver dig mulighed for altid at kunne tjekke op på dine arbejdsvilkår. De er til for dig og de andre medlemmer, og de sikrer ved deres hjemmesider, at de kun er et klik væk.
!