Fagforening priser kan variere

Når du kigger på de priser, som der er for at komme til at stå i en fagforening, så er der penge at spare, hvis du vælger den billigste. Faktisk er der rigtig mange penge at spare, men for dem, som har brug for en fagforening med et rigtig godt branchekendskab, så er det nogle gange en nødvendighed at være medlem af dem, som koster lidt mere.
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "ss-default"
Men der er ikke noget krav om, at det skal være en speciel fagforening, du skal være medlem af, ligesom der heller ikke kan stilles krav om, at du skal være med i en særlig fagforening. Det er nemlig helt op til dig, om du vil vælge den, som har noget branchekendskab og måske kan være til mere gavn, hvis du har brug for faglig sparring eller har konflikter på arbejdspladsen. Som med så meget andet her i tilværelsen er der prisforskelle, alt efter hvad du vælger. Det er i sidste ende et spørgsmål om det produkt, du får for dine penge, og om du mener, der er brug for at betale mere og dermed få en større servicepakke med i købet, eller om dit behov ikke er til dette, og du derfor kan vælge det fra. Det kan også være, du har politiske holdninger, der ikke er de samme som dem, der føres af din fagforening, og at du derfor foretrækker en fagforening, der ikke har en politisk agenda ved siden af. Endeligt kan der vælges en fagforening, der bygger på et kristent livssyn, hvilket igen for andre kan være en faktor, der vægtes højt.

Du betaler for branchekendskab

Hvis du arbejder indenfor bestemte brancher, kan der være en fagforening, der ikke beskæftiger sig med andre personer end dem, der arbejder med det samme som dig. Her får du en fagforening med en unik indsigt i dit arbejdsområde ikke kun på landsplan, men også regionalt og lokalt, og her kan du ikke kun få målrettet hjælp til sådanne ting som konflikter og ansættelsesretlige forhold, men du kan samtidig sparre med ligesindede i tilsvarende stillinger som din egen. Oven i hatten vil du her få ansatte i fagforeningen, der kender dit område til fingerspidserne og dermed kan give dig den bedste vejledning på området. De kender det mindst lige så godt som dig, og de har ikke blot en stor viden om området, men de kender samtidig til alle de problemstillinger, der kan opstå mellem dig som arbejdstager og arbejdsgiveren. Der er også fagforeninger, der dækker flere faggrupper, men hvor det er faggrupper, der stadig har en fælles baggrund eller en måde at arbejde på, der er meget sammenlignelig. Det er fagforeninger, der for eksempel dækker personer med et bestemt niveau af uddannelse eller en bestemt måde at arbejde på, som kan være freelancearbejde eller lignende. Her er fagforeningerne ofte delt ind i underafdelinger, der specifikt har med dit område at gøre, så du fortsat er sikret et meget højt niveau af ekspertise, når du retter henvendelse. Med fagforeninger, som de to ovenstående, betaler du som regel mere, end du gør, hvis du er medlem af en tværfaglig fagforening. Ekspertisen koster. Men forskellen er ikke så enormt stor igen.

Stordriftsfordelene får du i de tværfaglige fagforeninger

Vælger du derimod en tværfaglig fagforening, så får du en fagforening, der har lagt sig op af overenskomsten, så dine ansættelsesforhold vil være de samme, men da disse fagforeninger ikke deltager i overenskomstforhandlingerne, så betaler du ikke for denne service via dit kontingent. Forskellen består så i, at alle faggrupper kan blive optaget, så du kan komme i fagforening med personer, der arbejder indenfor vidt forskellige brancher, men samtidig vil du også finde mange, der arbejder indenfor den samme branche som dig selv. Den vejledning og rådgivning, du vil få i en tværfaglig fagforening, vil derfor ikke rette sig konkret mod dit arbejdsområde, men mere generelt mod arbejdsmarkedet. Fokus er nemlig på at få medlemmerne i arbejde helt generelt med gode vilkår for blandt andet løn og ferie, og det er en fagforening, der også vil kunne tænke udenfor boksen, når det kommer til at se dig som mere end bare en arbejdskraft, da de med et bredere kendskab til arbejdsmarkedet kan se andre muligheder for din karriere. Det giver dig muligheden for at prøve at gå en helt anden vej i dit arbejdsliv, som du måske ikke selv havde set som en mulighed.

Det vigtigste er at være medlem af en fagforening

Om du betaler lidt mere for branchekendskab, eller om du betaler lidt mindre i en fagforening, der er tværfaglig, er som sådan underordnet. Det, vi synes er det vigtigste, er nemlig, at du er medlem af en fagforening, og du vælger selv hvilken. Du kan sagtens skifte fagforening, hvis du har fundet ud af, at den ene er bedre end den anden, og du skal her være klar over, at det er helt frit for dig at skifte, og at du ikke behøver skifte din a-kasse ud også, med mindre det er det, du vil.
!