Fagforening til studerende

Fagforening er ikke kun til alle de lønmodtagere, der er her i landet. Fagforening er lige så meget til for studerende, der kan nyde godt af alle fordelene allerede i forbindelse med uddannelsen. Som studerende på en videregående uddannelse har du sikkert et studiejob, og her kan din fagforening være med til at sikre, at du får gode løn- og ansættelsesvilkår uanset hvilken branche, du arbejder i. Er du i lære, eller er du elev, så er din fagforening også der, hvor dine forhold under uddannelsen bliver sikret, så du får mest muligt ud af din uddannelse og ikke havner i en udnyttelsessituation eller ikke får den løn, du er berettiget til, mens du uddanner dig. Du har som alle andre ret til at få din løn til tiden, og du skal have den minimumsløn, der gennem din fagforenings overenskomster er sikret på det område, hvor du enten har studiejob eller uddanner dig med lærlinge- eller elevløn.
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "ss-default"

Prisen som studerende er helt i bund

Som studerende er pengene ofte små, og det medfører, at prisen på en fagforening kan skræmme dig væk, så du slet ikke overvejer, at du kan få en masse gode fordele ud af at være medlem. Men du skal ikke frygte, for fagforeninger ved godt, at studerende ikke er blandt de mest velhavende her i landet. Derfor kan du mange steder være medlem gratis, så længe du er under uddannelse, eller også får du en så klækkelig rabat, at det næsten er gratis. Så har du mulighed for at organisere dig på lige fod med alle andre, uden din økonomi lider overlast. Det er vigtigt, at du har muligheden for at organisere dig, så dine arbejdsforhold sikres.

Hvad får du ellers?

Rigtig mange fagforbund tilbyder attraktive medlemstilbud ud over den hjælp og støtte, du får på arbejdsmarkedet. Det kan være rabat på studiebøger, medlemskab til fitness, rabat på ferierejser eller billige forsikringer. Så ud over at få overenskomst og juridisk bistand, så er der rigtig mange andre steder, hvor du kan spare, bare fordi du er medlem af en fagforening. Fordi der er så mange medlemmer i fagforeningerne, så kan de nemlig sikre andre gode aftaler ved siden af. Og hvis vi skal sige det, som det er, så er de nogle gode forhandlere. De har jo også en del erfaring i forbindelse med overenskomsterne og konflikter på arbejdspladser, som så kommer dig til gode med andre medlemstilbud.

Der er styr på dine rettigheder

Hvis du går og tror, at din arbejdsgiver eller din mester snyder dig, for eksempel ved, at du ikke får den løn, du er berettiget til, mens du er under uddannelse, så er det fagforeningen, du skal gå til. Er du i tvivl om alt det, der står i din uddannelseskontrakt eller ansættelseskontrakt, så er det fagforeningen, du skal gå til. Er der problemer med enten det fysiske eller det psykiske arbejdsmiljø, der hvor du arbejder, så er det fagforeningen, du skal gå til. Ja, du er sikkert ved at se den røde tråd her, for det er alt det her og mere til, som din fagforening kan hjælpe dig med, så du er sikker på, at forholdene er i orden. Og er de ikke det, så er det din fagforening, der går ind i sagen på din side og står bag dig, så du kan få de rettigheder, du er berettiget til. Det er din fagforening, der sikrer en overenskomst på dit arbejdsområde, også når du er under uddannelse, og det er din fagforening, der hjælper til at du og andre kan få erstatning fra din arbejdsgiver, hvis du for eksempel bliver fyret uberettiget, eller hvis du bliver udsat for en arbejdsskade, som din arbejdsgiver kunne have forhindret.

Meld dig ind så tidligt som muligt

Jo før du bliver medlem af en fagforening, desto tidligere kan du få hjælp, hvis du får brug for det. Vi kan ikke sige det mere klart end det, for det er den bedste grund til at blive medlem. Fagforeningerne kæmper fuldstændig på samme måde for et medlem, der er studerende, som for en, der er færdiguddannet og på arbejdsmarkedet, for deres formål er at sikre, at alle deres medlemmer har gode arbejdsvilkår.
!