Sådan klarer du dig igennem arbejdsløshed

Er du i den uheldige situation, at du er blevet arbejdsløs? Har du svært ved at overskue situationen? Dette er helt naturligt. Arbejdsløshed medfører nemlig en stor ændring i hverdagen, som netop kan være svær at håndtere. Pludselig har du en masse tid, hvor der ikke er nogle konkrete gøremål. Arbejdsløshed er ofte forårsaget af en fyring eller lignende. Derfor opfattes arbejdsløshed som et nederlag. En fyring er netop udtryk for, at en arbejdsgiver ikke længere har brug for dig og din arbejdsindsats. Dette kan være utroligt hårdt at forstå og ikke mindst acceptere. I denne artikel får du nogle simple råd til, hvordan du klarer dig igennem arbejdsløshed på bedste vis.
Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "ss-default"

Accepter situationen som arbejdsløs

Mange skammer sig over at være arbejdsløs, fordi det at have et arbejde er en norm i det danske samfund. Når du er arbejdsløs, falder du uden for dette normsæt, hvorfor det kan være svært at acceptere arbejdsløsheden. Det vil dog hjælpe dig selv, hvis du kan acceptere, at du ikke har et arbejde lige for tiden. Det kan nemlig være svært at finde et nyt job, hvis du ikke har accepteret den situation, du er i. Brug derfor tid på at acceptere din situation. For nogle kan det være en hjælp at snakke med venner og familie, hvorimod det for andre er mest nyttigt at bearbejde situationen selv. Hvis ingen af disse metoder virker for dig, kan du overveje at snakke med en professionel. Det kan enten være en professionel rådgiver i a-kassen, eller det kan være en psykolog. Når du har accepteret arbejdsløsheden, vil du bedre kunne nyde din hverdag. Tænk over, hvad du gerne vil bruge din hverdag på, når det ikke er et job. En stor del af dagen går sandsynligvis med ansøgninger og lignende aktiviteter, der gør dig attraktiv på jobmarkedet. Men brug din øvrige tid på aktiviteter, der gør dig glad. Det kan være gåture, strikning og film, eller det kan være, at du er klar på at kaste dig over nye hobbyer.

Bliv klar til nye udfordringer – Din a-kasse hjælper dig godt på vej

Størstedelen af din tid i hverdagen bør gå med udformning af jobansøgninger og lignende. Det er vigtigt, at du fremstiller dig selv og dine evner på bedste vis. Derfor kan det være anvendeligt at søge hjælp hos din a-kasse. A-kasser er nemlig ikke blot til for at give dig retten til dagpenge. A-kasser har et hav af professionelle ansatte, der har nyttig viden og gode redskaber til at gøre dig attraktiv på jobmarkedet. En samtale med en af rådgiverne i din a-kasse vil derfor ikke være forgæves. Udover din fremtoning i jobansøgningen er det ligeledes utroligt vigtigt, at du øver dig i at gå til jobsamtaler. Jobsamtaler er for mange danskere grænseoverskridende og ikke mindst nervepirrende, da der netop er meget på spil. Lær at tackle din nervøsitet og bliv bevidst om dit kropssprog og din udstråling generelt. Når du har styr på ovennævnte, er du klar til at gå nye udfordringer i møde på jobmarkedet.
!