Skift A-kasse og spar penge

Skift akasse – Vi har  samlet de bedste A-kasser og fagforeninger, så du nemt kan få et overblik over hvilken der passer bedst til dine behov. Bemærk at ikke alle a-kasser tilbyder fagforening og at der er forskel på hvilke fordele du kan få ved de forskellige a-Kasser. Klik på “bliv medlem” for at læse nærmere om de enkelte A-kasse tilbud. Skift a-kasse i dag og spar penge med det samme.

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "ss-default"

Skift A-Kasse – Råd og forklaringer

Er du medlem af en A-Kasse? Hvis du er, er du så sikker på at det er den rigtig A-kasse du er medlem i? Rigtig mange betaler hver måned for meget til deres A-kasse, set i forhold til at de kan få samme dækning billigere i en anden A-Kasse. Skift A-Kasse i dag og kom i gang med at spare penge med det samme. På vores A-kasse oversigt herover kan du se de forskellige priser på A-kasserne samt hvad de tilbyder ekstra. Der er mange fordele ved at lave et skift a-kasse, og dem vil vi gennemgå herunder.

Fordele ved at skifte A-Kasse

Ofte er det ikke kun på prisen at du kan spare penge. Rigtig mange A-Kasser tilbyder også en rigtig billig fagforening når du bliver medlem. Man ved aldrig hvornår man får brug for hjælp fra fagforening, men det er i hvert fald vigtigt at blive medlem, så står de klar til at hjælpe så snart det bliver nødvendigt. Det er blandt andet derfor at vi anbefaler folk at skift a-kasse, hvis de ikke er dækket ordentligt. Udover juridisk rådgivning igennem fagforeningen, tilbyder mange A-Kasser en lang række fordele for deres medlemmer. Det kan være specielle rabataftaler som kun gælder for medlemmer af A-Kassen. En af de helt store fordele kan ofte være forsikringer. Rigtig mange A-kasser har virkelig gode særaftaler med forsikringsselskaber, som kan spare dig for flere tusinde kroner hvert år. Typisk foregår det på den måde at medlemmer af en specifik A-Kasse får en fast procentsats som ekstra rabat på alle deres forsikringer. Samtidig kan du i de forskellige A-Kasser få tilbud om karriererådgivning, jobsparring, og meget, meget mere. Det varierer hvilke fordele du får ved de forskellige A-kasser, og vi foreslår derfor altid at du læser nærmere omkring de forskellige tilbud, før du vælger hvilken A-kasse som bedst opfylder dine behov. Skift A-kasse med det samme og gør brug af dine nye muligheder med det samme.

Er der forskel på en A-kasse og en fagforening?

Der er mange som fejlagtigt tror at A-Kasse og fagforening er én og samme ting. Det er også til dels rigtigt, da mange A-kasser tilbyder begge ting. Men der er også A-Kasser som udelukkende tilbyder A-Kasse og dermed ikke fagforening. Derfor er det vigtigt at du undersøger hvordan du er dækket ind ved din A-kasse. Det er ikke sjovt at stå i en situation hvor man har brug for hjælp af sin fagforening, for så at finde ud at man kun er medlem af en A-Kasse. Står du i en situation hvor din arbejdsplads har behandlet dig uretfærdigt eller hvor du er i tvivl omkring dine rettigheder på dit job, så skal du have fat i en fagforening. Fagforeningens opgave er blandt andet at bistå sine medlemmer med juridisk hjælp og vejledning omkring deres rettigheder på arbejdsmarkedet. De fleste fagforeninger tilbyder blandt andet hjælp til at gennemgå din ansættelseskontrakt før du underskriver den, for at sikre sig at du bliver ansat på de rette vilkår. Ofte tilbyder din fagforening også forskellige kurser du som medlem kan tilmelde dig. De har ofte også forskellige rabataftaler tilknyttet som kun er tilgængelige for medlemmer af fagforeningen. Fagforeningerne har ofte jurister ansat som er eksperter på områder som arbejdsmiljø, hvilken mindsteløn der er i de forskellige brancher og hvilket opsigelsesvarsler man har i forskellige situationer. De er altså en rigtig god medspiller at have, både før du starter i nyt job, men i allerhøjeste hvis du står i en situation hvor du er blevet opsagt eller uretfærdigt behandlet på dit arbejde. Fagforeningen skal ses som en sikkerheds foranstaltning som kan hjælpe dig med at navigere sikkert igennem arbejdsmarkedet og sikre at du får de vilkår som du har krav på.

Hvad er en A-kasse så?

A-kassen har ét stort formål – nemlig at sikre dig retten til dagpenge. Skift a-kasse hvis du allerede er medlem, men til en dyrere pris end andre a-kasser kan tilbyde. De er en rigtig vigtig institution i vores samfund, da de hjælper deres medlemmer med at forsikre sig imod arbejdsløshed. Som medlem af en A-kasse har du nemlig ret til dagpenge hvis du skulle gå hen og blive ledig. Er du ikke medlem af en A-kasse får du ingen penge at leve for hvis du skulle blive arbejdsløs. I så fald vil din eneste mulighed være at søge om kontanthjælp. Kontanthjælpen er langt lavere end det beløb du kan få i dagpenge, og der er mange krav du skal leve op til for at få kontanthjælp. Det er derfor vigtigt at du sørger for at blive medlem af en A-kasse før du bliver ledig. Når du er medlem af en A-kasse bliver du opkrævet et månedligt beløb, som går til at dække A-kassen udgifter. I gamle dage var A-kasserne små selvstændige foreninger som delte de penge som folk indbetalte, ud til de medlemmer som var arbejdsløse. Det krævede derfor at en rigtig stor del af medlemmerne var i job for at kunne køre rundt. Det er ikke helt sådan det fungerer i dag. I dag er alle A-kasserne støttet af den danske stat, som bidrager økonomisk så A-kasserne kan eksisterer.

A-Kassen største formål er altså at give medlemmerne en økonomisk sikkerhed. Det er A-kassens opgave at sørge for at du kan få et månedligt beløb udbetalt hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Skulle du ende i den uheldige situation ville A-kassen gå ind og udbetale dagpenge til dig. Samtidig tilbyder langt de fleste A-kasser også hjælp til dig som medlem. Det kan f.eks være hjælp til jobsøgning eller hjælp til at skrive den bedste ansøgning. A-kassen vil typisk hjælpe dig alt det de kan, da de selvfølgelig også har en fordel i at få dig tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt.

Der er selvfølgelig også forskel på de forskelige A-kasser. Helt grundlæggende tilbyder de samme produkt- men der kan være forskel på hvem de tilbyder det til. Nogle A-kasser er udelukkende henvendt til folk som arbejder inden for et specifikt fag. Andre henvender sig til selvstændige, og endelig er der de A-kasser som tilbyder alle at blive medlem. De fleste A-kasser tilbyder gratis medlemskab så længe du er studerende. Det er ikke unormalt at gå ledig i en periode efter man har færdiggjort sin uddannelse. Det kan være svært at finde drømmejobbet med det samme og derfor vil det være en god ide at være medlem af en A-kasse, da dermed kan få dagpenge så snart du er uddannet. For at få dagpenge med det samme som du er færdiguddannet, kræver det at du melder dig ind i A-kassen et år før du gør din uddannelse færdig. Men da det ikke koster noget, kan du lige så godt få det gjort med det samme! Er du allerede medlem så er værd at undersøge om det vil give mening for dig at finde en A-kasse som passer bedre til dine behov. skift A-kasse og spar penge! Det er faktisk ikke særlig svært!

Skift A-Kasse og behold din anciennitet

Når du er medlem af en A-kasse så afhænger nogle af dine rettigheder af din anciennitet – altså hvor længe du har været medlem af A-kassen. Her er det vigtigt at understrege at din anciennitet bliver overført hvis du skifter A-kasse. Du mister altså ingen rettigheder ved at foretage et skift til en anden A-kasse. Det er vigtigt at du IKKE selv melder dig ud af din A-kasse hvis du ønsker at skifte til en anden. Du skal blot melde dig ind i den nye A-kasse og så sørger de helt automatisk for at få dig meldt ud af din gamle A-kasse og få din anciennitet flyttet med over. Hvis du selv melder dig ud først – og derefter melder dig ind i en ny A-kasse mister du din anciennitet og der går derfor et år før du igen er berettiget til dagpenge.

!