Derfor skal du være medlem af en a-kasse som studerende

Der er mange, som siger, at du ikke behøver stå i en A-kasse, hvis du er studerende, men det er egentligt noget værre vrøvl. Du har en kæmpe fordel af et a-kasse medlemskab, idet der er mange, som tilbyder dig, at du kan være gratis medlem i de år, hvor du er studerende – så det er med at se, om der er en, som er knyttet til dit kommende erhverv. Du kan selvfølgelig også vælge en tværfaglig A-kasse – det er helt op til dig.

En af de store fordele, som der er for studerende ved at stå i en A-kasse, er, at hvis du har været medlem i et år, inden du er færdig, så vil du fra den første dag, hvor du er ledig efter endt uddannelse, være berettiget til dagpenge. Normalt skal du igennem en karantæneperiode, som for en studerende kan være meget hård. Der er jo med sikkerhed ikke lagt meget til side på kistebunden, og det er ikke de penge, som du får fra andre statslige institutioner, som gør, at du får en smule mere at rutte med i hverdagen.

Det, som du som studerende får, er også et netværk med mennesker, som kender arbejdsmarkedet, og som kender til det, som der kræves af dig, for at du kan få et arbejde. Det er så vigtigt, at du får den rette støtte og hjælp fra starten af, så du hurtigt finder dine egne ben at stå på og kommer i gang med dit nye liv og selvfølgelig også hurtigt får nogle flere penge på kontoen – det er jo nu, dit liv starter for alvor. Du har jo uddannet dig for at bruge din uddannelse til noget praktisk.

A-kasse for studerende har også den fordel, at du har mulighed for at deltage i informationsaftener og i andre arrangementer, som kan sikre, at du, inden du er færdig med studiet, allerede har et godt netværk, som kan være med til at sikre dig et godt job, når du er færdig med studiet – noget som er enhver studerendes drøm.

Som studerende skal du ofte være medlem af A-kassen i et år for at få glæde af deres forskellige tilbud, men det er som regel gratis for de fleste at være medlem, så længe de er under uddannelse. Derfor er prisen i hvert fald ikke det, der skal hindre dig i at melde dig ind i en A-kasse, mens du er i gang med din uddannelse, uanset om det er en videregående uddannelse, om du er elev, eller du er i lære.

Der er dog også mange andre gode tiltag, som du kan få glæde af som studerende, og lige når du er blevet færdig med at studere. Der er, så snart du er færdig med din uddannelse, kurser i, hvordan du skal skrive din ansøgning. Det er noget, som er med til at give dig en fordel frem for dem, som ikke medlem af en A-kasse og ikke har været så forudseende at melde sig ind i tide.

Studiejob og A-kasse

Det er de færreste, som kommer igennem deres studie, uden at have mindst et studiejob, og det er også der, hvor din A-kasse kan være dig behjælpelig, hvis du efter endt uddannelse har en arbejdsgiver, som er interesseret i, at du får lidt flere timer. Med din A-kasse i baghånden har du muligheden for at få supplerende dagpenge. Det er også noget, som du skal holde for øje – det er jo kun en situation, som er til gavn for dig, der er medlem af en A-kasse.

Du kan også få hjælp, hvis du i dit studiejob enten ikke får feriepenge, eller du bliver opsagt på en usaglig baggrund – der er hjælp at hente i din A-kasse. Det er let at finde og få hjælp, og du vil stå meget bedre end dem, som ikke er med i A-kasserne.

Hvis du har et helt almindeligt studiejob, som du ved, du ikke kan beholde, når du er færdig med din uddannelse, så skal du sikre dig, at du ikke længere er ansat, når din uddannelse er færdig. Er du det, kan du nemlig ikke få den samme gode støtte som dimittend, som du kan, hvis du ikke længere har et studiejob. Snak med din A-kasse om dette, så du står bedst muligt efter endt uddannelse – de kender reglerne på området bedre end nogen andre.

Du vil også have den fordel, at du kan få samtaler med folk, som ved, hvad du skal sige og gøre, når du selv skal til jobsamtaler og andet, og det vil også give dig en fordel, som vil hjælpe med at få det rette job – noget som dem, som ikke står i A-kasse, ikke har. Når du først er medlem, kan du altid finde råd og vejledning til at få et andet job. Det er lige meget, om du har et i forvejen – din A-kasse er altid villig til at hjælpe og rådgive dig, så du kan få det bedst mulige ud af situationen.

Da det ikke koster dig noget eller er næsten gratis at være medlem, så længe du er studerende, så vil der ikke være nogen udgift for dig, hvorfor der er ikke nogen undskyldning for ikke at melde sig ind i en A-kasse.

De fordele, som du får ved en A-kasse, er dog mange, og det er for mange lige nøjagtig det, som de skal bruge til at få den perfekte start på deres nye liv efter studierne. Det mener vi bestemt også, det vil være for dig, også selvom du måske allerede har et arbejde på hånden efter dine studier, er fordelene så gode, at du ikke bør takke nej.

Nogle A-kasser giver lidt mere

Som studerende er der jo altid noget, som du kan bruge dine penge på, og der ville være mange studerende, som ville være lykkelige, hvis de kunne få tilbud på mange af de andre nødvendigheder, som der er i livet. Det er jo ikke let at få pengene til at slå til, og der er altid brug for nogle hundrede kroner mere til lige at få lidt luft i budgettet.

Din A-kasse samarbejder med al sandsynlighed med en fagforening, og der er der mulighed som studerende for at få tilbud på forskellige ting, som du har brug for. Det vil dog kræve, at du bliver medlem af fagforeningen, men der er gode penge, som du kan spare.

Nogle af de tilbud, som du vil kunne få, er på forsikringer, og det er noget, som kan spare dig nogle hundrede kroner om måneden – noget som enhver studerende godt kunne bruge.

Og her er det værd at tage med, at du som studerende lige som med A-kasserne kan blive gratis medlem af en fagforening også, så længe du er i gang med din uddannelse. De få steder, hvor du skal betale for at være medlem, er det markant billigere som studerende, og med de mange tilbud, du kan få fingre i, så er det hurtigt tjent ind igen.

Du vil også i din A-kasse kunne få tilbud om forskellige kurser, du som studerende vil være meget glad for, og de vil også kunne give dig yderligere rabatter på de ting, som du ikke kan undvære i hverdagen. Det er jo med at spare penge, hvor man spare kan – studiebøgerne er dyre, og det er ikke altid let at få pengene til at slå til.

Du vil som studerende opdage, at du kan få rabatter til mange ting – det er jo i alles interesse, at du får en god uddannelse og kommer til at blive et produktivt medlem af samfundet og en fast støtte for lokalmiljøet, hvor du end kommer til at bo. Nogle af de områder, hvor der vil være mulighed for at få tilbud, er hos boghandlere, både de fysiske og online. Du vil få tilbud om, at der kan være rabatter hos forskellige restauranter, tøjforretninger og i andre institutioner, som udbyder kurser, som du kan få brug for, når du skal lede efter dit drømmejob.

Hjælp til studerende

Det er de færreste studerende, som kommer igennem studierne uden at have en eller anden form for studiejob. Det er dog ikke uhørt, at studerende oplever problemer med deres arbejdsgivere, som ikke sørger for at indbetale feriepenge, der snyder med timerne, eller som på en eller anden måde giver de studerende så dårlige forhold, at der er brug for hjælp. Det er der, hvor din A-kasse kan hjælpe dig. De kan rådgive og fortælle dig, hvad du har krav på og være en sikker støtte og være med til, at du får de ting, som du har krav på. Kravene er jo stadig de samme til arbejdsgiverne, lige meget hvem det er, de har ansat, og det er så heldigt, at vi i Danmark kan få hjælp hos vores A-kasser og fagforeninger.

Hvis du har kombineret både medlemskab af både A-kasse og fagforening i din studietid, så er du sikker på, at du kan få ordnede forhold. Og har du ikke længere lyst til at fortsætte i dit nuværende studiejob på grund af de dårlige vilkår, så kan du få rådgivning fra din A-kasse om at søge et studiejob et andet sted, både et, der har relevans i forhold til dit arbejde, men også et, der bare giver dig mulighed for at få smør på brødet.

Når du så skal til at finde dit første rigtige arbejde, eller hvad man nu skal kalde det, når du er ved at være færdig med din uddannelse, så står din A-kasse også klar til at hjælpe dig godt på vej. Du har måske ikke den store erfaring med at skrive ansøgninger eller CV, og det kan også være svært at regne ud, hvordan du skal sælge dig selv og dine evner til en arbejdsgiver, når du ikke engang har et eksamensbevis endnu.

A-kasserne ved lige så meget om det første job, som de gør om det at komme fra et arbejde til et andet. De er rigtig gode til at finde alle de andre kompetencer, som du med sikkerhed har, og på den måde kan dit CV blive fyldigt og spændende og være det, der gør, at du kommer til en masse jobsamtaler.

Jobsamtale og hvad så? Ja, det er din mulighed for at vise, at det, der stod i din ansøgning og din CV bare var toppen af isbjerget, og at du kan så meget mere end det. Du kan fortælle, hvad du kan bidrage med, og hvad arbejdsgiveren får ud af at ansætte dig. Du må nemlig aldrig glemme, at et arbejde ikke er til for dig, men at det er den anden vej rundt. Det er dig, der skal kunne tilbyde noget for arbejdsgiveren og arbejdspladsen.

Så sæt dig grundigt ind i det, der forhåbentlig bliver din nye arbejdsplads, og stil gerne spørgsmål til arbejdspladsen generelt. Du vil jo gerne arbejde der, så det er godt at vise en interesse i stedet. Hvis de får opfattelsen af, at dette er dit drømmejob, og at du kan tilbyde dem mere end bare endnu en medarbejder, så er du ret godt på vej.

Farvel til studielivet

Din tid som studerende varer ikke evigt, og der vil sikkert være rigtig mange ting, som du vil komme til at savne som for eksempel lange sommerferier, at kunne sove længe på en helt almindelig onsdag, eller muligheden for at mødes med andre midt på dagen. Det er ikke muligheder, du længere vil have, når du kommer på arbejdsmarkedet, men her får du så alt det, der gør livet endnu sjovere. Det vil du opdage, når den første løn tikker ind på kontoen. Det er pludselig mange penge at have mellem hænderne, og den fornemmelse kan ikke sammenlignes med noget andet.

Samtidig kan du endelig bruge alle de ting, du har lært under din uddannelse i praksis. Du kan se en sammenhæng mellem arbejdet og fagene, selv de kedelige, der bare skulle overstås, og du får muligheden for at vise, at du har både lært og forstået det hele.

Står du uden arbejde i en periode, så kommer din A-kasse igen på banen med alle de goder, de kan tilbyde, så din periode udenfor arbejdsmarkedet bliver så kort som overhovedet muligt. Meld dig ind i tide og fortsæt med at være medlem gennem hele din aktive karriere – for din egen skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

!